MP-Stars: Viiden tunnin yöunilla harjoittelemassa Kemorassa

Tomi Salminen. Kuva: Mico Wickström.

Circuit racing -kauden avaukseen valmistautuva, MP Stars -hankkeen kuljettaja Tomi Salminen vetäisi juhannustunnelmissa valmistavan harjoituksen tulevan viikonlopun jokamiesluokan koitokseen.

– Pyörä ja kuljettaja toimivat koko päivän ja kumit pysyivät alaspäin. Kierroksia tuli noin 60. Hyvää perustekemistä, Salminen kuvaili Kemoran treeniään, johon hän suuntasi vain viiden tunnin yöunien saattelemana.

– Vauhtini parani taas päivän mittaan, mutta edelleen olen kahden sekunnin päässä viime kauden parhaasta. Ei hyvä. Toki pyörä on vielä outo ja tämä oli vasta toinen ratapäiväni tälle kaudelle, koska ranteen leikkaus jarrutti harrastamista.

– Positiivisena asiana voisi vielä mainita, että pyörän alusta tuntuu olevan todella sopivasti säädetty. Renkaat kuluvat nätisti eivätkä repeile. Allekirjoittanut on itsekin ihmeissään, että jaksaa alkukaudesta ajaa koko 20 minuutin setin omaa lujaa.

Helsinki Racing Clubia edustava Salminen suuntaa keskiviikkona hakemaan Alastarosta vielä viimeiset vauhdit ennen viikonlopun kilpailua.

Circuit racingin SM-sarjan avaus järjestetään tällä viikolla West Coast Racing Clubin isännöimänä Kemoran Moottoriradalla Vetelissä. Perjantaina ajetaan vapaat harjoitukset. Varsinainen kilpailupäivä on sunnuntai. Salminen kilpailee kansallisessa jokamiesluokassa. SM-pisteistä ajetaan luokissa Superbike ja Superstock 600.

Kilpailun alustava aikataulu.

Teksti: MP Stars -tiedotus / Marko Vihriä

Lue myös:

Uusin numero