MP Stars- tukea saavat kuskit on valittu

MP Stars -hanke on perustettu moottoripyöräilyn kilpailutoiminnan tukemiseksi . Se on toimialan tukiryhmä, joka tarjoaa 13 eri moottoripyörälajin kilpailijalle tukea kaudelle 2019. Tuen saannin perusteina eivät ole suoritukset vaan sitoutuminen ja rakkaus lajiin. Kuka tahansa kilpaurheilua harrastava tai sellaiseksi aikova on voinut ilmoittautua mukaan arvontaan. MP Stars -kilpailijat kaudelle 2019 arvottiin perjantaina 1.2. MP-messuilla järjestetyssä  hulppeassa tilaisuudessa. Arvonnassa oli mukana yli 1000 moottoripyöräilijää. MP Stars -arvontaa seurasi yli tuhat motoristia ja tunnelma oli korkealla. Arvontanappia painoivat vuorotellen menestyneet kilpamoottoripyöräilijät.
MP Stars -kilpailijat 2019
Rasmus Rosnell (13), Road Racing alle 20-vuotiaat
Naantalista kotoisin oleva Rasmus Rosnell ajaa minisupermotoa. Kisakokemusta löytyy ja suurin saavutus on minimoton SM-mestaruus. Rosnell on harrastanut moottoripyörälajeja lähes kuusi vuotta ja aikaisemmin ajanut motocrossia. Moottoripyörinä YCF ja Honda.
Teemu Kangas (43), Road Racing yli 20-vuotaat
Piikkiöstä kotoisin oleva Teemu Kangas on harrastanut lajia kolme vuotta ja kisannut Star Service Cupissa 2018. Kankaan moottoripyörämerkki on Aprilia.
 
Jami Korpinen (8), Motocross alle 10-vuotiaat
Lohjalainen Jami Korpinen on MP Stars -kuskien kuopus. Hän on harrastanut motocrossia puolitoista vuotta ja kisannut kansallisissa kilpailuissa MX-liigassa. Moottoripyörä on KTM.
 
Eliel Lehtinen (13), Motocross 10-20-vuotiaat
Kukkilasta kotoisin oleva Eliel Lehtinen on ajanut motocrossia tosissaan noin viisi vuotta ja sijoittunut myös kisoissa hyvin. Moottoripyörä on Husqvarna.
 
Toni Rautanen (27), Motocross 21-35-vuotiaat
Kangasalalta kotoisin oleva Toni Rautanen on harrastanut motocrossia kolmevuotiaasta asti ja ajaa nyt mx2-sarjaa. Kisakokemusta on vuodesta 2002 kertynyt aika paljon. Moottoripyörä on TM.
Jukka Vähäpesola (58), Motocross yli 35-vuotiaat
Jukka Vähäpesolan kotipaikkakunta on Alavus. Hän on aloittanut motocrossin harrastamisen jo neljätoista vuotiaana ja kisakokemustakin on pitkältä ajalta. Nyt hän ajaa MXV 45 -sarjaa. Moottoripyörä on KTM.
 
Pyry Juupaluoma(16), Enduro alle 20-vuotiaat
Pyry Juupaluoma ajaa endurolla ensimmäistä vuottaan. Aikaisemmin hän on ajanut motocrossia ja cross-countrya. Hän ajaa enduron EM ja SM-sarjaa. Moottoripyörä on Husqvarna.
Jesse Pöhö (22), Enduro 21-35-vuotiaat
Riihimäkeläinen Jesse Pöhö on ajanut vuodesta 2000 motocrossia ja osallistunut satunnaisesti Enduro-kisoihin vuodesta 2011. Hän ajaa Enduro SM E2 B-luokkaa ja moottoripyöränä on Husqvarna.
Juha Poutiainen (38), Enduro yli 35-vuotiaat
Kirkkonummelainen Juha Poutiainen on harrastanut enduroa noin seitsemän vuotta, joista kolme aktiivisesti kisaten. Moottoripyörämerkki on TM.
Mikko Mäkinen (48), Ratalajit
Mikko Mäkinen on harrastanut moottoripyörälajeja monipuolisesti jo 20 vuotta ja keskittyy nyt erilaisiin ratalajeihin. Hän ajaa jääspeedwaytä, josta hänellä on paljon kokemusta. Moottoripyörät ovat Jawa, Suzuki ja Harley-Davidson.
Tino Kapanen (17), Supermoto/ Minisupermoto
Istonmäkiläinen Tino Kapanen ajaa Supermoto S1 -sarjaa ja hänellä on Suomen cupin mestaruus vuodelta 2018. Supermotoa hän on ajanut vuoden ja ennen sitä monipuolisesti eri lajeja. Moottoripyörä on KTM.
Veli-Pekka Hannula (58), Classic kaikki lajit
Vaasalainen Veli-Pekka Hannula ajaa Classic SB ja Retro SB -sarjoja ja on harrastanut lajeja nuorempana lähes 10 vuotta ja nyt aloittanut uudestaan vuonna 2017.  Moottoripyörä on Yamaha 1000 Genesis 88.
Jani Heikkonen (47), Muut lajit
Jani Heikkonen on harrastanut Drag Racingia kuusi vuotta ja ajaa SGB-sarjaa. Moottoripyörä on Kawasaki.
 
Vahva tuki toimialalta
MP-messut on mukana toiminnan moottorina. MP Stars -hanketta tukevat muun muassa Messukeskus, Suomen Moottoriliitto, KTM Nordic, SGN / Allright, XL Moto, 24MX, Biketeam, Blackseven, Honda, Arai, AEL, Radio City, MP Maailma, Bike, Offroad Pro ja kaikki kilpailuja järjestävät kerhot. Jokainen taho tukee omalla panoksellaan kilpailijoita. Ajatuksena on, ettei kukaan tue yhtä tiettyä kilpailijaa tai lajia, vaan tukea annetaan hankkeelle, jonka kautta tuki jaetaan tasaisesti. Tuen saaminen ei edellytä hyviä suorituksia lajissa, vaan sitoutumista ja hyvää onnea arvonnassa. Voitettuaan arvonnassa kilpamoottoripyöräilijä saa tukea mm. lisenssiin, kilpailumaksuihin, varaosiin ja varusteisiin. Kilpailijoille tarjotaan myös mediapaketti, media- ja somekoulutusta, huoltokoulutusta, eri lajien kokeilumahdollisuuksia ja ajopäiviä.
 

Uusin numero