MP Pää pyörällä – vieraana Aki Ajo

MP Pää pyörällä -live on moottoripyörä-toimialan oma ohjelma. Tällä kertaa erikoishaastattelussa on entinen ratamoottoripyöräilijä, Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo.

Ainutlaatuisessa haastattelussa kuulemme mielenkiintoisia ja harvoin kuultuja tarinoita kansainvälisesti arvostetun Ajon urasta. Viime vuosi oli tallille huikea – vuonna 2021 Ajo Motorsport -tallin kuljettajat ajoivat ennätykselliset neljä MM-kultaa. Vaatimaton tiimin vetäjä tuntee kiitollisuutta siitä, että saa tehdä töitä oman intohimonsa parissa. Aki ei superlatiiveja kaipaa ja kertoo omasta urastaan, pitäen kiitollisuuden vahvasti esillä.  Miten meni entisen kilpa-ajajan oma ura ja miten hän ajautui perustamaan oman tallin? Aki kehottaa keskittymään niihin asioihin, joihin voi itse vaikuttaa, olemaan rehellinen ja avoin. MotoGP on Suomessa pieni laji, mutta maailmalla suuri. Suomessa ei juurikaan ole lajikulttuuria ja yhteiskunnalliset erot vaikuttavat suosioon. Menestystä on tullut Ajo Motorsportin myötä. Miten raha on muuttanut Akia ja millainen on ura ollut ylä- ja alamäkineen? Millaisia mietteitä aiheutti korona-aika ja miten siinä on selvitty? Haastattelussa puhutaan myös moottoriurheilun uusista säännöistä muun muassa ikärajojen nostoista ja turvallisuuden lisäämisestä sekä sähköisistä moottoripyöristä.  Millainen on suomalaisen moottoriurheilun tila ja tulevaisuus? Mitä kuuluu Akin pojalle Niklakselle? Ja ketkä ovat nousevia tähtiä? Aki on tyytyväinen, että moottoripyörälajeissa on nyt nuoria osaavia kuskeja. Tulevaisuudessa halutaan entistä enemmän nuoria harrastamaan moottoripyöräilyä. Tätä varten Aki Ajo suunnittelee Moottoriliiton kanssa Aki Ajo Academyn käynnistämistä uudestaan. Siitä kuullaan lisää maaliskuun MP-messuilla.

Lähetyksessä Miss MP Iida Latvala kertoo mp-uutisia somenostojen kautta: miten valmistaudutaan kisakauteen ja mitä kuuluu kuskeille Niki Tuulille ja Kirsi Kainulaiselle. Lentävä reportteri Aleksi Halen näyttää, miten jäärataa tehdään CF moto 1000:lla

Ohjelman mahdollisti KTM. Haastattelijana MP-alan monitoimimies Niko Kantola. Seuraava jakso MP Pää pyörällä -livestä julkaistaan helmikuussa. MP 22 -messut järjestetään 25. – 27.3.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

MP Pää pyörällä – vieraana Aki Ajo

Uusin numero