MP-messuilla Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yli 80 pyörää

Petrol Circus Custom Bike Show’n kattaus on monipuolinen ja esillä on mm. Suomessa rakennettuja vanhoja kilpapyöriä sekä useita hienoja pelejä, jotka eivät ole vielä olleet missään näytillä. Esillä on omaperäisiä ratkaisuja ja todellista suomalaista kädentaitoa.

Tällä kertaa panostetaan erityisesti suomalaisen moottoripyörä- ja moporakentamisen esilletuomiseen.

Petrol Circuksessa on yli 80 rakennettua pyörää, jotka jakautuvat neljään eri luokkaan. Esillä on tasaisesti eri rakentelutyylejä;  customeja, streetfightereita, classic-pyöriä ja openclass-pyöriä.

Merkkejä on edustettuna huimat 30 ja pyörät ovat vähän joka mantereelta, kaikki kuitenkin suomalaisten näyttelykuntoon rakentamia.

Näyttelyyn tulee reilut kymmenen classic-kilpapyörää 1950-70-luvuilta. Jokaisella pyörällä on omat kilpailuhistoriansa Suomesta ja maailmalta. Muutamilla ajetaan vieläkin näytösajoja.

Pyörien rakentaminen
suomalaista käsityötä

Kilpailuun osallistuvista moottoripyöristä merkittävä osa on rakennettu aivan alusta alkaen itse.

Yksi kilpailuun osallistuvista, ylöjärveläinen Juha Isoketo suunnitteli ja rakensi 1980 HD Shovelhead custom-pyöräänsä kaksi vuotta. Rakentamisessa on ollut mielessä ainutlaatuinen ketjuteema, pyörien pinnat on tehty Bauhausista ostetusta ketjusta.

– En ole kyllä vastaavanlaista ratkaisua nähnyt missään muualla, kertoo Isoketo.

Pyörien rakentaminen on pitkäaikaista hommaa ja koukuttava harrastus.  Isoketo on aikaisemmin rakentanut kaksi pyörää, joista toisen hän on myynyt.

– Olen tehnyt myös muille rakentajille monenlaista moottoripyörän osaa vuosien varrella.

Moottoripyörät on rakennettu ajamista varten, joten kyseessä ei ole vain näyttelyssä esiteltäviä pelejä. Petrol Circuksen tuleva pyörä on voittanut jo viime vuonna Norrtälje Custom Bike Showssa, Skandinavian kovimpien rakentajien kohtaamisessa, toisen palkinnon. Kilpailuihin osallistuminen on osa harrastusta.

– MP-messujen aikana Helsinkiin kokoontuu paljon moottoripyörien rakentajia ja heitä on mukava tavata messuilla ja pyörätallien tapahtumissa, kertoo Isoketo.

Petrol Cirkuksessa on mukana myös prätkäpajoja, jotka esittelevät tekemiään osia.

Yleisö valitsee voittajat

Petrol Circuksessa palkitaan kaikissa neljässä luokassa paras pyörä pokaalilla ja 1000 eurolla. Pääpalkintopokaalin ja 1000 euroa voittaa näyttelyn paras pyörä.

Kaikki voittajapyörät valitsee tällä kertaa yleisö. Pyöriä voi äänestää 31.1. alkaen tekstiviestillä. Kuvat pyöristä viedään tapahtuman sivuille avajaispäivänä 31.1. Voittajat julkistetaan sunnuntaina 2.2. klo 15.

MP-messut on avoinna pe 31.1. klo 10-20, la 1.2. klo 9-18 ja su 2.2. klo 10-17. Suomen Messut järjestää MP-messut Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.
 

Uusin numero