MP 14 -näyttelyn ennakkotunnelmia

MP 14 -näyttely avaa perjantaina ovensa suurempana ja komeampana kuin koskaan. Tarjolla on runsaasti nähtävää jokaiseen makuun.

– Odotukset ovat korkealla, ja olemme tehneet runsaasti töitä, jotta saisimme katettua kotimaisen moottoripyöräilyn koko kirjon, kertoo Niko Kantola Suomen Messuilta.

– Panostamme lisäksi nuoriin, tarjolla on edullisempi sisäänpääsy mopokortilla, sekä mahdollisuus kokeilla moottoripyörää 15 vuotta täyttäneille.

Myös MP 14 -näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Patrick Manner on erittäin tyytyväinen uudistuneeseen messukonseptiin.

– Näyttelyssä on nähtävää jokaiselle, iloitsee Manner ja toteaa moottoripyöräilyn olevan harrastuksena uskomattoman monimuotoinen, sillä saman nimen alle mahtuu valtava määrä tyylisuuntia.

– On mielenkiintoista nähdä, kuinka harrastus muuttuu. Isot matka- ja allround-pyörät ovat aina olleet Suomessa suosittuja. Nyt sporttipyörät ovat hieman väistyneet ja tilalle ovat tulleet pienemmät, ominaisuuksiltaan järkevät ja helpot pyörät, Manner summaa katsoen luottavaisena tulevaan kauteen.

– Vaikka Suomessa ei viime vuonna myyntiluvuilla päästy pröystäilemään, on Keski-Euroopan ja Ruotsin viesti positiivinen, mikä on usein indikoinut hyvää myös Suomen myynnille.

Ennen messuja esiteltiin valikoituja uutuuksia, parrasvaloihin pääsivät Harley-Davidson FLHTK Ultra Limited, MV Agusta Rivale 800, Suzuki V-Strom 1000, BMW R nineT, Honda CBR 1000 SP, Kawasaki Z 1000, KTM Super Duke R sekä Vespa Primavera.

Uutuusmallit eivät kuitenkaan rajoitu näihin, vaan valmistajilta löytyy runsas valikoima uutta nähtävää. Erityisen maininnan ansaitsee Ducati 1199 Superleggera, joka on nähtävillä myös katteet poistettuna.

Keskimäärin vanhempaa kalustoa pääsee näkemään Petrol Circuksessa, jossa esillä on toinen toistaan upeampia rakennettuja pyöriä. Petrol Circuksen promoottori Japi Åström kertoo kotimaisen teeman jatkuvan myös rakennettujen pyörien osastolla.

– Tänä vuonna esillä ei ole ainoatakaan ulkomaista pyörää, vaan tuomme esille kotimaista rakentelutaitoa, Åström kertoo ja jatkaa näyttelyn olevan rakennettu nimenomaan yleisöä varten.

– Yleisö pääsee valitsemaan voittajapyörät. On mielenkiintoista nähdä, mitkä pyöristä pärjäävät, sillä rakentelijat katsovat pyöriä eri silmin kuin valtaosa motoristeista, Åström hehkuttaa ja kertoo palkintojenjaon alkavan sunnuntaina kello 15.00.

MP 14 -näyttelyssä aukeaa myös Supercrossin SM-sarja. Kilvanajoa pääsee seuraamaan sisäänpääsylipulla. Sarjan promoottori Eppu Mäkelä tervehtii uutta konseptia ilolla.

– Odotukset ovat korkealla! Paikka on todella hyvä, rata on hyvä ja tulemme varmasti näkemään hyvää kilpa-ajoa, Mäkelä hehkuttaa.

Varsinaisten kilpailujen lisäksi tarjolla on vähemmän vakavamielistä oheisohjelmaa näytöskilpailujen muodossa.

Rataa kommentoinut Harri Kullas kiitti ratamestari Kusti Mannisen työtä ja kehui rataa vuolaasti.

– Rata on mahtava, mutta haastava. Sieltä löytyy tuplahyppyriä ja pattisuoraa. Rata on lyhyt ja siellä ajetaan kovaa, joten tarkkana on oltava, virheisiin ei ole varaa, Kullas pohdiskelee.

Myös varuste- ja tarvikepuolelta löytyy valtavasti uutuuksia ja mielenkiintoista nähtävää. Tutustumisen arvoinen on myös Tie Vie -matkailualue, josta voi ammentaa uusia ideoita moottoripyörämatkailuun niin lähelle kuin kauas.

Tervetuloa myös Biken osastolle, jossa otamme silmäyksen niin menneeseen kuin tulevaan!

MP 14 -näyttely Messukeskus, Helsinki Aukioloajat ja liput: Perjantai 31.1.2014 klo 10–20 Lauantai 1.2.2014 klo 9–18 Sunnuntai 2.2.2014 klo 10–17 Aikuiset 19 €/hlö Lapset (7–15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 12 €/hlö Mopokorttilippu* (sisältää Hesburgerin kerrosaterian) 15 €/hlö Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 16 €/hlö Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 49 € Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Uusin numero