Motoristikahviloita – Garage Café

Hylätty teksasilainen huoltoasema. Siinä idea, jonka ympärille Reijo Penna on rakentanut Garage Cafén. 

Lopputulos on yhdistelmä kahvilaa ja museota. Pihalla tulijaa vastaanottavat mm. jenkkiauto, piikkipyörätraktori ja Ford Prefect. Kuin hylättyjä laitteita, jotka ovat jääneet pellolle. Garage Cafélla on menossa kahdeksas kausi, eikä rekvisiittaa ole kerätty pihalle vuosien saatossa sattumalta. Pelkkä autotallihenkinen kahvila ja pihalla seisovat asiakkaiden jenkkipyörät olivat aluksi joillekin potentiaalisille asiakkaille liikaa. U-käännöksiä tehtiin jopa kahvilan parkkipaikalla eikä uskallettu tulla sisään. Autojen sijoittaminen pihalle on pehmentänyt imagoa, ja paikalla nähdään nykyään yhä enemmän perheitä, lomalaisia, ohikulkijoita ja vakioasiakkaita, mutta ennen kaikkea motoristeja. Kuten on kahvilanpitäjä itsekin. 

Hauska miljöö lukuisine auto- ja moottoripyörähenkisine yksityiskohtineen karsii ryppyotsaisimmat asiakkaat pois, ja ilmeet kääntyvät hymyyn viimeistään kahvilan rekvisiittaa tutkiessa. Myynnissä on kahvilatuotteiden ohella mm. retroleluja, puisia motoristiaiheisia koriste-esineitä ja paitoja. Penna jakaa kiitosta asiakkailleen: ”hirmu hyvää porukkaa täällä käy, koskaan ei ole itsellä tympeää oloa päivän jälkeen”. 

Reijo Penna ja Garage Cafén sisustusta

Palaute on asiakkailta ollut pääasiassa kiitettävää, mutta yksi sosiaalisen median kautta saatu negatiivinen palaute on jäänyt erityisesti Reijo Pennan mieleen: ”surkea paikka jossain autotallissa ja vain kesäisin auki”. Voiko Garage Café -kesäkahvila saada osuvampaa ja mairittelevampaa palautetta?

Garage Café,

Osoite: Sastamalankatu 34, Sastamala

Facebook: Garage Café

——

Mistä tunnistaa motoristikahvilan? Useimmissa motoristien suosimissa kahvipaikoissa kokoonnutaan tiettynä viikonpäivänä, jolloin paikalle saattaa tulla useita satoja kaksipyöräisiä. Muina päivinä paikkaa ei motoristikahvilaksi tunnista, tai se ei ole edes auki. On siis tiedettävä milloin mennä ja minne. Selvänä vähemmistönä kahviloiden joukossa ovat ne, joissa näkee ison joukon motoristeja päivittäin, tai joiden asiakkaista valtaosa on motoristeja. Se edellyttää  kahvilalta onnistumista monella saralla. Palvelun on oltava motoristeja suosivaa, rekvisiitan motoristihenkistä tai paikan sijaittava hyvien mutkateiden varrella. Mieluummin paikassa pitää yhdistyä nämä kaikki osatekijät. Motoristit tunnistavat nopeasti, onko paikan motoristihenkisyys aitoa vai päälleliimattua. Biken numerossa 8/2021 on laaja artikkeli motoristikahviloista. Kiersimme eri motoristikahviloita ja esittelemme yli kymmenen motoristikahvilaa. Tilaa Bike tai osta omasi lehtipisteestä.

Lue myös: Taukopaikka Lahnajärvi on esimerkki kahvilasta, jossa motoristit kokoontuvat yhtenä iltana viikossa:

Uusin numero