Taukopaikka Lahnajärvi juhli 1-vuotissyntymäpäiviään viettämällä Motoristi-iltaa

Taukopaikka Lahnajärven uudelleen avaamisesta tuli 1.6.2021 kuluneeksi tasan yksi vuosi. Syntymäpäivä osui tiistaille, jolloin vietetään jo perinteistä Motoristi Café -iltaa Lahnajärvellä.

Syntymäpäivän kunniaksi Lahnajärvi tarjosi kakkukahvit kävijöille koko päivän ajan, joten piha ei ollut varsinaisesti tyhjä ennen Motoristi-iltaakaan. Lähes pariinkymmeneen asteeseen noussut lämpötila ja aurinkoinen keli saivat motoristit liikkeelle suurella joukolla. Lisähoukuttimena paikalla oli Tuusmotor-kauppiaat Anu ja Pekka Åberg, jotka toivat koeajettaviksi Suzuki Katanan ja tämän vuoden superuutuus Hayabusan. Lahnajärven nykyinen yrittäjä Pekka Lounio silmäili Tuusmotorin koeajopisteellä parkkipaikan vilskettä tyytyväisenä.

-Viime kesä oli meille hyvä, mutta talvi oli katastrofi, sanoi Lounio mainitsematta koronaa tai sen aiheuttamia rajoitustoimia, jotka ovat varmasti olleet kova pala myös Lahnajärvelle.

Lahnajärven yrittäjä Pekka Lounio (keskellä) vaihtaa kuulumisia Tuusmotorin Anu ja Pekka Åbergin kanssa. Etualalla illan ehdoton suosikki, koeajettavissa ollut uusi Suzuki Hayabusa.

Lahnajärvi avattiin alunperin vuoden 1952 Helsingin Olympialaisten alla. Ensi vuonna voidaan siis yhtä hyvin viettää 70-vuotispäiviä kuin juhlia uudelleen avaamisen kaksivuotispäivääkin. Lahnajärvi oli vuonna 1952 Suomen ensimmäinen autoilijoiden taukopaikka. Vaikka taukopaikka jäi Helsinki-Turku -moottoritien valmistuttua hieman pois ohikulkijoiden silmistä, on moottoritieltä kuitenkin opasteet Lahnajärvelle ja aivan kohdalla olevasta moottoritien liittymästä on taukopaikalle vain parinsadan metrin matka. 

Vuonna 2019 Lahnajärven omistukseensa hankkinut Pekka Lounio on sanonut, että Lahnajärven säilyttäminen tuntui lähes kansalaisvelvollisuudelta, joten se on tehty paikan alkuperäistä henkeä noudattaen. Kahvila- ja ravintolapalveluiden lisäksi asiakkaita palvelee mm. Tilapuoti, joka tarjoaa talon omia leivonnaisia ja peruselintarvikkeita sekä sesongin mukaisia herkkuja ja tuotteita paikallisilta pientuottajilta. Myös soutuveneen, ongen ja SUP-laudan vuokraus onnistuu.

Tiistaisten Motoristi Café -iltojen lisäksi suureen suosioon on noussut Lahnajärvi Cruising, ja tapahtumassa autot täyttävät parkkipaikan ääriään myöten. Parhaimmillaan paikalla on kuulemma ollut niin paljon väkeä, että parkkipaikan lisäksi myös vanhan ykköstien varteen on ollut pysäköitynä autoja jopa parin kilometrin matkalle. Lahnajärvellä kokoontuu myös muita autoharrastajia, ja paikalla on nähty mm. Volvo-kerhon ja Sähköautoilijoiden kokoontumisia.

Kuvat: Janne Huhtala

Uusin numero