Motoristien kokoontumisajo Jarno Saarisen patsaan paljastustilauuden yhteydessä

Patsas paljastetaan Barkerin puistossa 2.7. 2017 ja sen lahjoittaa pääasiassa Italiassa  toimiva Motoclub Jarno Saarinen, joka vaalii mestarikuljettajan muistoa.

Motoclub Jarno Saarinen on ollut puuhaamassa Italiaan Assisin kuntaan Saarisen nimeä kantavan puiston. Puistoon pystytettiin viime vuonna Saarisen pronssipatsas. Samanlainen on tulossa Turkuun.

Patsaan pystytyksestä ja jalustasta vastaa Turun kaupunki. Turun Moottorikerho on mukana tapahtuman järjestelyissä.

Turun Moottorikerhoa edustanut Saarinen voitti ensimmäisenä suomalaisena ratamoottoripyöräilijänä lajinsa maailmanmestaruuden vain vuotta aiemmin, vuonna 1972.

Saarinen menehtyi draagisesti Monzan radalla 1973.

Italiassa legendaa fanitetaan yhä kiihkeästi. Jopa niin kiihkeästi, että Jarno nimeä kantaa melkoinen määrä italialaispoikia, esimerkiksi F1-kuljettaja Jarno Trulli.

Finita Paraisilla

Tapahtuman yhteyteen järjestetään Paraisille legendaarinen Finita-kokoontumisajo, jonka järjestäjänä toimii Kuopion Moottoripyöräclubi KMC.

Finitalla on pitkät perinteet suomalais-italialaisena ja keskieurooppalaisena tapahtumana. Finitaa on järjestetty vuorovuosin Suomessa ja Italiassa vuodesta 1997 saakka. Suomessa tapahtuman pääjärjestäjänä on ollut KMC.

Italian Finitoissa suomalaisia on yleensä ollut 100 – 150 henkilöä. Suomen tapahtumissa keskieurooppalaisia, pääasiassa italialaisia on käynyt 40 – 90 henkilöä.

”Kyllä odotamme nytkin tapahtumaan motoristeja Italiasta ja Keski-Euroopasta. Hyvä on ollut jo pöhinä Suomessakin”, sanoo KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.

Finita-kokoontumisajo on koko viikonlopun mittainen (30.6.-2.7.-17) ja tapahtumapaikkana on Paraisilla Solliden Camping.

 

Uusin numero