Motoristien avunpyyntö ja -tarjoamissovellus joukkorahoitettiin onnistuneesti

Työkalujen ja varaosien kuljettaminen moottoripyörän mukana on epäkäytännöllistä ja ongelmien sattuessa tilanne on usein hankala. Sovelluksen avulla tien päälle jäänyt motoristi voi pyytää apua lähistöllä olevilta muilta käyttäjiltä. Avuntarjoajat ovat saman ohjelman käyttäjiä, jotka ovat ilmoittaneet voivansa tarjota tukeaan.

 ”Motoristeilla on hyvä yhteishenki, ja tien viereen seisahtuneen moottoripyörän luo pysähtyykin usein toisia motoristeja tarjoamaan apuansa. Aina tilanne ei kuitenkaan ole ruusuinen ja näihin tapauksiin on nyt tulossa ratkaisu”, kertoo projektin vetäjä Jouni Jussila

Helppokäyttöinen Save MC -sovellus julkaistaan Android, iOS ja Windows -pohjaisille älylaitteille. Sovellus tulee olemaan ilmainen, mutta avunpyynnön lähettämisestä veloitetaan pieni summa. Avun tarjoajalle sovelluksen käytöstä ei tule kustannuksia.

“Olen itsekin ollut kaksi kertaa kuluneena kesänä tuntemattomalla seudulla tien poskessa moottoripyöräni oikkuillessa. Näistä omista kokemuksista tämä idea sovellukseenkin on varmaan tullut. Joukkorahoituskampanjan saamasta suosiosta voi päätellä, että on siellä joku muukin joskus tien penkalla samoja asioita pohtinut”, Jussila summaa.

Koeversio on jo testikäytössä ja valmis sovellus julkaistaan ajokaudelle 2015.

Lisätietoja sovelluksesta löytyy osoitteesta http://pelasta.net

Uusin numero