Motorg ry tarjoaa moottoripyörän jäsenistönsä käyttöön

  Moottoripyöräilijöiden kestohuolenaiheena on harrastajien määrän väheneminen ja harrastuksen aloittamisen vaikeus ja kallis hinta. On vaikeaa perustella tuhansien eurojen investointia pelkästään kokeillakseen, mahtaisiko moottoripyöräily olla ”se juttu”. Motorg ry haluaa madaltaa harrastuksen aloituskynnystä tarjoamalla jäsenistönsä käyttöön MotOrgBikeksi ristityn Kawasaki ER-6n -pyörän.
– MotOrgBikessä on ABS-jarrut ja se on madallettu, joten se sopii erittäin monelle kuljettajalle, kertoo Motorg ry:n hallituksen jäsen Mikko Kallio.
– Pyörän löysimme Aarbikesta, ja kun kerroimme heille projektistamme, he innostuivat asiasta välittömästi, Kallio kiittelee.
 
Motorg ry:n tavoitteena on aktivoida nimenomaan niitä motoristeja, joilla on A-kortti, mutta ei pyörää. Motorgin jäsenille pyörä annetaan käyttöön 1-4 päiväksi, ja sitä voi käyttää kuin omaansa. Jäsenyyden hankimiskustannus on 45 euroa (jäsenmaksu 29 €, liittymismaksu 16 €), joten harrastuksen aloituskynnystä on vaikeaa enää madaltaa.
Motorgin hallituksessa toivotaan erityisesti, että pyörällä osallistuttaisiin yhdistyksen ajoharjoittelutapahtumiin.
– Pyörän varauksia otamme vastaan yhdistyksen moottoripyora.org-foorumilla. Osallistuttaessa esimerkiksi yhdistyksen Ajotaito 2 -koulutukseen, jossa harjoitellaan kaarreajoa maantienopeuksissa, pyrimme varmistamaan pyörän saamisen, Kallio lupaa.

Touko-kesäkuun ajan MotOrgBikeä säilytetään Tampereella, Motokeitaalla, jossa siihen tehdään myös tarvittavat huollot. Pyörää noudettaessa lainaajalta tarkistetaan ajokortti sekä yhdistyksen jäsenkortti ja kirjoitetaan todistus ajo-oikeudesta. Kentällä pyörän lainaajien apuna on vapaaehtoisia yhdistyksen jäseniä, jotka tarjoavat apuaan mahdollisissa ongelmatilanteissa.
– Etsimme vielä pääkaupunkiseudulta moottoripyöräliikettä, joka voisi huolehtia pyörän ylläpidosta ja lainauksista heinä-elokuun aikana, Kallio kertoo.
 686c6f8b-42fd-43db-be39-c0a36c2ea35f.jpg

Motorg ry antaa pyörän jäsenistönsä käyttöön, mutta toivoo, että siitä kohdellaan kunnioituksella, jotta matka sujuisi mutkattomasti lainaajalta toiselle.   Kallio kertoo projektin toteutuneen lopulta yllättävänkin helposti ja yhteistyön eri tahojen kanssa olleen mutkatonta.
– Erityisesti vakuutuksen järjestyminen oli asia, joka helpotti projektia merkittävästi ja saimme yhteiskäytössä olevaan pyörään kohtuuhintaisen ja kattavan vakuutuksen. Onnettomuuksia voi tietysti tapahtua, toteaa Kallio, mutta jatkaa Motorg ry:n hallituksen toivovan, että pyörää kunnioitetaan siten, että se voisi kiertää lainaajalta toiselle ilman korjaustaukoja.
– Toinen toivomuksemme on, että pyörän lainaajat kirjoittavat siitä aktiivisesti foorumille ja sosiaaliseen mediaan, Kallio toteaa.

Ajokauden kääntyessä kohti loppuaan, pyörä huutokaupataan ja osa pyörän myyntihinnasta lahjoitetaan motoristihenkiseen hyväntekeväisyyteen.
– Odotamme jännityksellä, kuinka motoristit ottavat MotOrgBiken vastaan. Tämän kesän kulku näyttää, mikä on tempauksen tulevaisuus, Kallio lopettaa.
 
Motorg ry on vuonna 2004 perustettu, kaikille moottoripyöräharrastuksesta kiinnostuneille suunnattu yhdistys, jonka toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Jäseniä yhdistyksellä on noin 1000. Suositun moottoripyora.org-sivuston lisäksi Motorg ry:n toiminnan ytimessä ovat ajoharjoittelutapahtumat ja ohjatut ajokoulutukset; toiminnan pitkällisen kehittämisen ansiosta Motorg ry:stä onkin tullut Suomen merkittävin moottoripyöräilijöiden jatkokoulutusta järjestävä taho.

Uusin numero