MotoGP:ssä muhii mojova yllätys: Stoner palaamassa Ducatille?

MotoGP-luokasta kauden 2012 jälkeen poistunut Stoner, 30, saavutti Ducatilla maailmanmestaruuden vuonna 2007.

Ducatilla elettiin vielä tuolloin niitä aikoja, jolloin vikuroiva ja muille ongelmalliseksi osoittautunut pyörä istui vain ja ainoastaan Stonerin käteen.

Viitteitä Stonerin mahdollisesta paluusta saatiin jo kesällä, kun Ducatilta kerrottiin ovien olevan aina avoinna Stonerille. Samaa on tosin toitotettu Hondalta, jonka MotoGP-luokan pyörää Stoner testasi viimeksi talvikauden alla Sepangin radalla Malesiassa.

Stoner olisi halunnut tuurata toipilaana ollutta Dani Pedrosaa kauden toisessa osakilpailussa Austinissa. Honda ei tuohon kuitenkaan suostunut ja siitä lähtien särö suhteessa on ollut olemassa, vaikka Stoner lähtikin japanilaisvalmistajan matkaan Endurancen MM-sarjan Suzukan osakilpailuun.

Omien teidensä järkähtämätön kulkija Stoner tunnetaan miehenä, jota ei helposti lepytetä. Se puoltaa Ducatin saumoja saada Stoner takaisin.

Ducatilta tosin korostetaan edelleen, että Stoner ei olisi suinkaan palaamassa kisakuljettajaksi.

– Hän on tyytyväinen elämäänsä, eikä siihen sisälly ajatusta paluusta sarjaan, mutta hän kyllä haluaa ajaa MotoGP-pyörällä, pyöritellään Ducatilta.

Ducatilta löytyy jo yksi todella nopea testikuljettaja, eli Michele Pirro. Mies on saanut aina silloin tällöin villin kortin MM-mahdollisuuksia, jotka hän on lunastanut useimmiten kärjen tuntumassa.

Ducatin tehdastiimin kuljettajina vuonna 2016 jatkavat Andrea Iannone ja Andrea Dovizioso, joka ei ole enää aikoihin yltänyt alkukauden tasolleen.
 

Uusin numero