MotoGP:n linnunluinen mestariehdokas ei näe vielä valoa tunnelin päässä

Pedrosa myöntää kiertelemättä ja kaartelematta, että hän lähtee takamatkalta Losailin aavikkoradan kirkkaiden valonheittimien loisteessa ajettavaan MM-avaukseen.

– Testikausi ei ollut sitä, mistä olin unelmoinut. En ole vielä täysin valmis ensimmäiseen kisaan.

Pedrosan tallikaveri Marc Marquez löysi omien sanojensa mukaan ”valoa tunnelin päästä” Losailissa ajettujen viimeistelytestien päätöspäivänä. Pedrosa ei moista valoilmiötä nähnyt.

– Meillä on edelleen suuria vaikeuksia pyörän kanssa. Emme ole vielä sinut uusien sääntöjen kanssa nimenomaan elektroniikan ja renkaiden osalta, muotoilee Pedrosa.

”Voit päätyä huonona
päivänä kymmenenneksi”

Viime kauden MM-sarjassa koko potin korjannut Yamaha tulee olemaan Qatarissa kova luu samoin kuin Ducati ja myös Suzuki. Testikausi antaa osviittaa sille, että voimasuhteet ovat tasaantuneet tuntuvasti ja yllätysmomentteja on takuuvarmasti luvassa.

– Jos ajoit viime tai edelliskaudella huonomman kisan, niin löysit silti itsesi useimmiten neljänneltä tai ainakin viidenneltä sijalta. Nyt tilanne on se, että huono kisa voi jättää sinut hyvinkin jonnekin kymmenennen sijan kieppeille, Marquez kuvailee kuninkuusluokan kupletin juonta Qatariin tultaessa.

Marquez korostaa samalla, että sillä mitä hänen ja Valentino Rossin välillä viime kauden lopulla tapahtui, ei ole enää mitään merkitystä radalla.

Marquez antaa ymmärtää, että heistä ei tule enää koskaan ystäviä ja Rossi pukee saman sanoiksi yhä selvemmin.

– Olemme vain kilpakumppaneita, ei mitään muuta. Lähden siitä, että kunnioitamme toisiamme radalla, mutta kaikki hölynpöly kädenpuristuksessa sovinnon eleenä voidaan unohtaa. Minä keskityn vain ja ainoastaan siihen tärkeimpään, eli kilvanajoon, sanoo Rossi.

Rossilla, 37, riittää yhä nälkää menestykseen ja näillä näkymin se merkinnee kahden vuoden jatkosopimusta Yamahan kanssa.

– Silloin on aika lähteä, kun hiukset harmaantuvat, Rossi huikkaa.
 

Uusin numero