MotoGP:n kohusiirto toteutumassa 12 miljoonan euron vuosipalkalla

Rossi veti jo nimensä kahden vuoden Yamaha-jatkoille, mutta Lorenzo on jättänyt hänelle tarjotun sopimuksen pöydälle. Lorenzon uutena työnantajana pidetään 99 prosentin varmuudella Ducatia, jolta espanjalainen kuittaa arviolta 12 miljoonaa euroa kaudessa.

Yamahalta on annettu ymmärtää, että myös he pitävät Lorenzon jatkosopimusta epätodennäköisenä. Yamaha on asettanut tarjouksensa takarajaksi Jerezissä 24. huhtikuuta ajettavan Espanjan GP:n.

Varikkopuheissa on vallalla se käsitys, että edes sinne asti ei tarvitse enää odottaa. Ducatin ja Lorenzon sopimus kausista 2017 ja 2018 saatetaan julkistaa jo ensi viikonvaihteena ajettavan Austinin GP:n yhteydessä.

Ducatilla tosin pidetään suut visusti supussa.

– Emme ole koskaan kiistäneet, ettemmekö olisi kiinnostuneita Lorenzon kaltaisesta huippukuljettajasta. Hän on MotoGP-luokan kolminkertainen maailmanmestari. Olemme tehneet arviointimme ja olemme asioissa jo varsin pitkällä, mutta nyt on vielä ennenaikaista puhua siitä sen enempää, Ducatin urheilupäällikkö Paolo Ciabatti pyörittelee.

Aki Ajon suojatti
Lorenzon paikalle?

Rossi totesi taannoin, että Lorenzolla ”ei ole munaa lähteä Ducatille”. Rossi pyörsi kuitenkin puheitaan jo viime viikonvaiheessa ajetun Argentiinan GP:n yhteydessä, jossa hänkin sai tiettävästi varman vinkin Lorenzon lähdöstä. ”Tohtori” nosti samalla esille uuden tiimikaverinsa nimen.

– Ei minulla ole oikeastaan väliä sillä, ajaako tiimikaverina Lorenzo tai Vinales (Maverick).

Aki Ajon manageroima ja Suzukilla toista kautta kilpaileva Vinales on ollut jo pitempään Yamahan hankintalistan kärkinimi. Kyse on Yamaha-pomo Lin Jarvisin julkituomasta suunnitelma B:stä sen varalta, että Lorenzo lähtee.

– Olisi tietenkin hienoa ajaa Rossin tiimikaverina, heittää Vinales sen enempää siirtokuvioihin kantaa ottamatta.

Selviö on, että Aki Ajolla on näinä päivinä paljon pelissä Moto3- ja Moto2-tiimiensä pyörittämisen lisäksi.

Uusin numero