MotoGP:n jännittävä avaus: Zarco vastaan Marquez

Zarcon uransa kolmas paalupaikka ei ole yllätys, sillä Yamahan Tech 3 -tiimin kuljettaja on talvitesteissä noussut yhdeksi MotoGP-luokan ennakkosuosikiksi.

Zarcon viereltä starttaava Marc Marquez sanoo, että Losailin rata ei täysin sovellu Hondalle, mutta tiukasti hän hallitsevana mestarina on voittotaistelussa. Etukäteen Marc arvioi, että kovin vastus tulee Zarcon ohella Ducatin Andrea Doviziosolta, joka oli aika-ajossa viides.

Eturivin kolmannesta ruudusta starttaa Zarcon tavoin satelliittitallin kuljettaja Danilo Petrucci (Pramac Ducati). Eturivistä näin lähtevät kolmen eri pyörämerkin eli Yamahan, Hondan ja Ducatin kuljettajat.

Toisen rivin kuudennessa ruudussa on Suzukin Alex Rins. Tämä tarkoittaa sitä, että kärkiryhmässä tulee olemaan tungosta. Kuten aina, kisan jälkimmäisessä puoliskossa tulevat ratkaisut tapahtumaan muun muassa renkaitten kulumisen takia.

Aika-ajon tasaisuutta kuvaa se, että sijalle 11 ajanut Andrea Iannone (Suzuki) jäi Zarcolle reilut yhdeksän kymmenystä. Luokan tulokaskuljettajista oli nopein italialainen Franco Morbidelli, joka Hondallaan ajoi lähtöruutuun 14.

KTM:ltä odotettiin harjoituksissa ja aika-ajossa paljon enemmän. Bradley Smith oli sijalla 20 ja tiimikaveri Pol Espargaron lähtöpaikka on 22.  Neljännessä vapaassa harjoituksessa Smith jäi kärjelle 1,7 sekuntia ja Espargaro hävisi 2,1 sekuntia. Ero kärkeen KTM-kuljettajilla on edelleen pitkä.

MotoGP-kausi Qatarin Losailin radalla ajetaan sunnuntaina 18.3. Kauden avaa Moto3-luokka kello 15.00, kello 16.20 on Moto2-luokan lähtö ja kello 18.00 syttyvät vihreät lähtövalot MotoGP-luokalle.

 

Uusin numero