MotoGP:n hyvästellyt Hayden hehkuttaa Rossia, Stoneria ja Pedrosaa

Vuoden 2006 maailmanmestari Hayden ajoi Rossin tallikaverina kahteen eri otteeseen, eli vuonna 2003 Hondalla ja kaudet 2011-2012 Ducatilla.

– Voisin kirjoittaa kirjan tallikavereistani, sillä rinnallani on ajanut vuosien saatossa paljon erilaisia persoonallisuuksia. Olen oppinut heiltä jokaiselta paljon, Hayden kertoo Chrash.netin haastattelussa.

– Suurimman vaikutuksen minuun on kuitenkin tehnyt Valentino. Hän oli Ducatilla pohjilla, mutta paluu sieltä on ollut erittäin vaikuttava. Valentinolla on 36 vuoden iässä paljon menestystä ja rahaa – hänellä on kaikkea. Mutta hänellä on silti yhä sama intohimo ja palo lajiin, mikä motivoi myös minua, toteaa vajaat kolme vuotta Rossia nuorempi Hayden.

Rossin lisäksi Haydenin tallikavereihin lukeutuivat Hondan tehdastiimissä Alex Barros, Max Biaggi ja Dani Pedrosa, Ducatilla Casey Stoner ja Andrea Dovizioso, sekä Hondan Aspar-tiimissä Hiroshi Aoyama ja viimeisimpänä Eugene Laverty.

– Caseyn nopeus oli aivan uskomaton. Hänen kykynsä löytää rajat märällä ja likaisella radalla oli jotain, mitä en ollut nähnyt koskaan ennen. Danin osalta on puolestaan uskomatonta se, miten hän tuo pyöränsä ulos mutkista.

Hayden kilpailee ensi kaudella Superbike-luokassa Ten Kate Hondalla. Tallikaverikseen Hayden saa Michael van der Markin, joka toipuu parhaillaan ranneleikkauksesta.

Uusin numero