MotoGP:n hallitseva mestari: ”Maverick Vinales on nopeampi kuin Valentino Rossi!”

Viime vuonna Vinales ajoi vielä Suzukilla ja oli MM-sarjan neljäs. Täksi kaudeksi hän siirtyi yamahalle legendaarisen Valentino Rossin tallikaveriksi.

Ensimmäiset viralliset testit ajettiin Malesian Sepangissa viikko sitten. Kolmepäiväisten testien nopein oli juuri Vinales. Marquezin kyyti riitti kolmanneksi ja Rossin kuudenneksi, kun kolmen testipäivän ajat yhdistettiin.

Marquez näkee nuoren maanmiehensä yhtenä kovimmista haastajista tulevalla kaudella.

”Vinales on ehdottomasti kova uhka MM-taistelussa, niin on toki hänen tallikaverinsa Valentino Rossikin. Minusta tuntuu siltä, että Maverick alkaa olla nyt valmis ihan huipulle”, Marquez kehuu nuorukaista La Gazzetta dello Sportilla.

”Yamahalla on todella hyvä paketti ja he ovat varmasti erittäin vahvoja tulevalla kaudella. Kumpi heistä kahdesta on vaarallisempi, sitä on hankala sanoa. Jos puhtaasti nopeutta ajatellaan, mielestäni Vinales on Rossia nopeampi nyt. Mutta pitää ottaa huomioon Valentinon valtava kokemus. Hän on yhä erittäin menestyksennälkäinen.”

”Mutta kuten sanoin, Vinales on nyt heistä absoluuttisesti nopeampi, joten tulee kyllä mielenkiintoinen kausi. Yamaha on tosi vahva”, Marquez arvioi.

Uusin numero