MotoGP-tiimi pahassa pulassa: omistaja pidätettynä, palkat maksamatta ja Indy vaakalaudalla

Cuzari pidätettiin viime viikolla epäiltynä korruptiosta ja rahanpesusta.

Cuzari on edelleen viranomaisten huostassa Luganossa ja hänen vapautumisestaan ei ole tietoa.

Sponsorit ovat
sulkeneet rahahanat

Samalla sponsorit ovat sulkeneet rahahanat ja tiimin työntekijät joutuvat odottamaan palkkojaan.

Tilanne vaikuttaa kestämättömältä kesätaukoa seuraavan Indyn kisaviikon osalta.

Tiimissä väläytellään sitä mahdollisuutta, että MotoGP-luokassa Yamaha-pyörillä kilpailevat saksalainen Stefan Bradl ja ranskalainen Loriz Baz, sekä Forwardin italialaiset Moto2-kuljettajat Simone Corsi ja Lorenzo Baldassarri jättävät Indyn väliin pyrkien palaamaan tositoimiin elokuun puolivälissä Brnossa ajettavassa Tshekin MM-osakilpailussa.

– Ongelmamme on se, että sponsoreilta ei tule rahaa, jolloin meiltä ei löydy varoja lähteä Indianapolisiin. Yritän toteuttaa pelastussuunnitelmaa ja keskustella sponsoreiden kanssa. Olen tilanteen osalta päivittäin yhteydessä sarjaa hallinnoivaan Dornaan, kertoo tiimipäällikkö Marco Curioni.

”Työntekijät ja heidän
perheensä ovat etusijalla”

Suunnitelma B on siis se, että Indy jää väliin ja pattitilanne yritetään saada purettua Tshekin GP:hen mennessä.

– Tämä, eli poisjäänti Indianapolisista ei ole kuitenkaan täysin meidän päätettävissämme, vaikka rahatilanne onkin huolestuttava. Sääntöjen mukaan IRTA voi ainoastaan sallia tällaisen erivapauden, Curioni viittaa GP-sarjan talliyhdistyksen puoleen.

H-hetki ison ratkaisun osalta lähestyy kovaa kyytiä.

– Meidän pitää tietää torstaina, mikä on tilanteemme Indyn osalta. Sillä ei ole suoranaisesti mitään tekemistä Cuzarin pidätyksen kanssa. Me puhumme muista asioista. Keskitymme jatkamaan tiimin toimintaa ja meidän on ensisijaisesti ajateltava kaikkien työntekijöidemme ja heidän perheidensä etua, korostaa Curioni.

Uusin numero