MotoGP-sarjassa paalupaikalle ajanut Danny Webb tulee Imatranajoihin

27-vuotias Webb on jättänyt MotoGP-sarjan ja hän keskittyy kaudella 2018 koko IRRC-sarjaan ja Britannian isoihin katuratakisoihin Mansaaren TT etunenässä.

Danny Webb kilpailee tänä vuonna edelleen Racing Team Penz 13.com –tallissa BMW:llä.  Viime kaudella Webb kilpaili saman tiimin pyörällä muun muassa Tsekin tasavallan Horicen toukokuun kisassa ja IRRC-sarjan päätöskisassa Saksan Frohburgissa sekä Macaon GP:ssä. Frohburgissa Webb voitti toisen Superbike-erän, joten iso pyörä on hyvin Dannyn hallinnassa.

Viime kausi meni Webbillä piloille Mansaaren loukkaantumisen takia ja siksi hän ei saapunut viime vuonna Imatralle. Mutta ensi heinäkuussa Danny Webb on Imatran starttiruudukossa.

Viisi vuotta sitten Danny Webb jätti MotoGP-sarjan keskittyen katuratakisoihin, joiden huippuna on Mansaaren TT. Webb on kertonut kirjoittajalle, että suurin syy GP-sarjan jättämiseen oli raha. Heikohkolla budjetilla hän ei saanut GP-sarjassa irti kilpailukykyistä kalustoa ja riittävää menestystä ei tullut.

-Mansaaren TT ja pari muuta katuratakisaa saavat kovan mediahuomion Britanniassa ja sponsorit sitä kautta näkyvyyttä. Eli kyllä raha ratkaisi siirron katukisoihin, Webb painottaa.

MotoGP-sarja osoittautui lahjakkaalle britille pettymykseksi.

-Kilpailin MotoGP-sarjan pienimmässä luokassa viitisen vuotta. Aloitin vuonna 2007 ja vuonna 2010 olin 125-kuutioisten lopputaulukossa kymmenes. Yksi urani kohokohta MotoGP-sarjassa oli piikkiluokan paalupaikka vuoden 2011 kauden päätöskilpailussa Valenciassa intialaisella Mahindralla. Tosin unelmasopimus seuraavalle kaudelle Mahindran kanssa osoittautui pettymykseksi ja pyörä ei ollut alkuunkaan kilpailukykyinen, Danny kertoo.

IRRC-sarjassa Webbillä on selkeä tavoite kaudella 2018.

-Tavoitteemme on Superbike-luokan mestaruus. Uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet pohjautuen hyviin tuloksiin viime vuonna Horicessa ja Frohburgissa, Webb toteaa.

 

Uusin numero