MotoGP promoottori: ”Silverstonen rata pinnoitettava taas uudelleen, jos siellä aiotaan ajaa MotoGP:tä”

Uusi pinnoite ei kuivunut riittävästi viikonlopun aikana, kun vettä tuli taivaalta. Rataa yritettiin saada useaan otteeseen kuivumaan eri konsteilla. Silverstonen sopimus Dornan kanssa päättyy 2020.

”Rata on pinnoitettava uudelleen, muuten siellä tuskin enää ajetaan. Kun ratoja pinnoitetaan uudelleen, on suunnittelussa ja rakentamisessa oltava mukana alan todellisia ammattilaisia. Ei sunnuntaina edes lopulta satanut mitenkään hurjasti, olemme ajaneet kilpailuja paikoissa, missä on satanut paljon enemmän kuten Japanissa viime kaudella,”

Ezpeleta myöntää kuitenkin, että kilpailun peruminen oli oikea päätös.

”Harmittaa tietysti katsojien ja järjestäjien puolesta, järjestäjät joutuvat nyt hyvittämään lipun hinnan tai tarjoamaan tilalle ilmaiseksi lippua ensi vuoden kilpailuun. Silti oli oikea päätös perua kilpailu. Parempi niin, kuin että olisi ajettu, olisi tullut loukkaantumisia ja asiaa olisi jouduttu katumaan jälkikäteen.”

”Peruminenhan oli lopulta kuljettajien tahto, mutta me olimme kaikki samaa mieltä. Keli ei olisi parantunut ainakaan ennen iltaseitsemää ja sen jälkeen on mahdotonta enää ajaa”, Ezpeleta sanoi.

Sitä Ezpeleta ei täysin ymmärrä, miksi suuri osa tiimeistä ei suostunut kilpailun siirtämiseen maanantaille, joka oli Iso-Britanniassa pyhäpäivä.

”Keskustelimme siitä, mutta suuri osa tiimeistä ei ollut asian kannalla. En oikein ymmärrä miksi, mutta kunnioitan heidän päätöstään.”
 

Uusin numero