MotoGP-pomo Webb: ”Rossin teko oli tahallinen, mutta Marquez provosoi häntä”

Molemmat kuljettajat kutsuttiin kilpailun johdon kuultavaksi Sepangissa sen jälkeen kun tilannetta oli kelattu useaan otteeseen nauhalta.

– En aio kertoa sitä, mitä kuljettajat puhuivat kuulemisessa, mutta voin antaa selvityksen pääpiirteittäin. Sen perusteella mitä näimme, niin vaikuttaa siltä, että Rossi pyrki ajamaan tahallisesti Marquezin radalta tai leveäksi, Webb kertoo Chrash.netille.

– Kuulimme molempia kuljettajia. Marquez kertoi, että hän ajoi normaalia kisaansa keskittyen omaan tekemiseensä yrittäen ohittaa Valentinoa ilman kontaktia. Valentino puolestaan sanoi sen olleen selviö, että Marc pyrki tahallisesti hidastamaan vauhtia ja tekemään kisasta vaikean.

Webb ei lähde osoittamaan syyttävällä sormella ainoastaan Rossia.

– Uskomme, että vikaa löytyy molempien ajamisesta. Luulemme, että Marc halusi tahallisesti vaikuttaa Valentinon vauhtiin, vaikka hän toista kertookin. Marc ei kuitenkaan ottanut kontaktia ja hän ajoi sääntöjen puitteissa.

– Valentino reagoi Marquezin provosointiin näkemällämme tavalla ja ikävä kyllä hänen tapansa oli sääntöjen vastainen. Se oli vastuutonta ajamista, joka aiheutti Marcin kaatumisen. Uskomme, että kontakti oli tahallinen. Hän (Rossi) kertoi, että ei tahtonut Marquezin kaatuvan, mutta hän halusi tämän ajavan leveäksi.

Se mitä julkisuudessa esitettyyn potkaisemiseen tulee, Webb pitää virheellisenä näkemyksenä.

– Selvästikin Rossin jalka putosi jalkatapilta kontaktin seurauksena. Videolta ei ilmene ainakaan selvästi, että hän olisi potkaissut tahallisesti Marcia.
 

Uusin numero