MotoGP-mestari Marquez on ärsytetty äärirajoille aavikolla

Ducatin Andrea-duo Iannone-Dovizioso määräsi kolmen illan mittaisen MM-kenraalin tahdin lauantaina mestari Marc Marquezin päätyessä kolmanneksi.

Ja samalla käsikirjoituksella jatketaan sunnuntainakin. Joskin sillä poikkeuksella,että lauantaina vielä rennonoloinen Marquez on nyt ärsytetty äärimmilleen.

Marquez hallitsi pitkään toista testi-iltaa, kunnes Iannone tuli ja tuikkasi kärkeen alittamalla Casey Stonerin nimissä numeroin 1.55,153 vuodelta 2008 olevan rataennätyksen.

Se tiesi sitä, että aggressiivisesti etenevä Marquez painoi polvea ja kyynärpäätä yhä ahnaammin 21-asteisen asfaltin pintaan. Vastahyökkäys onnistui lukemin 1.55,091, joista Iannone oli tosin jäänyt vain 13 tuhannesosaa, kun urakasta uupui reilut kaksi tuntia.

Dovizioso ajoi siinä vaiheessa kolmantena 0,250 sekuntia pohjista.

Kärkitrio oli hieman karussa muilta, sillä neljäntenä Yamahalla edenneen Jorge Lorenzon eroksi kärkeen kirjattiin 0,409.

Lorenzo pitää Losailin 5,4 kilometrin mittaisen radan paalupaikkaennätystä hallussaan. Se on niin ikään vuodelta 2008 ja kivikova 1.53,927.

Lorenzon tallikaverin Valentino Rossin odotukset olivat todella korkealla Losailiin tultaessa. ”Tohtori” pitää Losailia yhtenä parhaana ratanaan, joskin ainakin vielä kello on ollut asiasta eri mieltä.

Rossin on nostanut koko ajan vauhtiaan, mutta Marqueziin oli matkaa yhä seitsemän kymmenyksen verran.

Uusin numero