MotoGP-mestari Marc Márquezin 5 vinkkiä kovaan harjoitteluun

Kausi on lopuillaan, jonka jälkeen on huilin vuoro. Pienen tauon jälkeen alkaa kuitenkin tärkeä vaihe, jolloin kuljettajat tekevät kaikkensa peruskunnon ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

On erittäin tärkeää harjoitella kovaa, muttei liian kovaa. Tässä on mestarin viisi vinkkiä treenaamiseen.

1. Motocross auttaa nopeaan reagointiin

Jos haluat estää kaatumisen, sinun pitää olla niin hereillä kuin mahdollista. Pelkkä raaka voima ei vie sinua mihinkään. Pitää olla todella nopeat reaktiot ja pitää pystyä toimimaan nopeasti sekä määrätietoisesti.
Sinun pitää olla räjähdysherkkä ja lisäksi tietenkin lahjakas pyörän kanssa. Motocross auttaa näissä asioissa, ei salilla käyminen.

2. 100-prosenttinen keskittyminen vaarallisissa paikoissa

Voit visualisoida radan kurvit ja löytää sieltä ne hankalat paikat. Yleensä radalla on kolme tai neljä sellaista paikkaa, jossa kuljettajat yleensä kaatuvat. Näin tiedostat ne paikat, mutta sinun pitää viedä se mukaan ajamiseen myös eli ollessasi radalla pysyt hereillä näiden asioiden kanssa. Et voi olla koko kisaa 100% keskittynyt, sillä et tuntisi oloasi enää mukavaksi. Pitää tietää paikat, joissa tarvitset extrakeskittymistä, jolloin pystyt estämään kaatumiset.

3. Vältä rutiineja ja pidä hauskaa!

Sinun täytyy löytää oikea balanssi. Marc käyttää harjoittelussaan kaikenlaista. Pyöräilyä, juoksua, punttisalia… Se takaa riittävän monipuolisuuden kaikille lihasryhmille, etkä jämähdä vain yhteen osa-alueeseen.

Harjoittelu perustuu hauskuuteen. Kun treenejä vaihtelee riittävän usein, ei kangistu kaavoihin ja hauskuus säilyy. Treenejä on syytä vaihtaa usein, sillä muuten se tärkein eli hauskuus häviää.

4. Älä nosta liikaa puntteja

Marc treenaa pienillä painoilla, eikä koskaan treenaa maksimeja. Tämä on tarkkaan mietitty valmentajan kanssa, sillä kuljettajan paino pitää täsmätä pyörän kanssa. Et tarvitse enempää voimaa, kun on tarve. Pitää löytää kompromissi.

5. Pidä huolta käsistä

Kyynärvarret ja ranteet ovat yksi tärkeimmistä kehon osista ajamisessa. Marc on hyvin tarkka siitä, etteivät he pilaa käsiä punttitreeneillä. Tällainen treeni saisi aikaan turhaa käsien puutumista. Kaikki liittyy kaikkeen. Fyysisen kunnon ja treenaamisen balanssi on hyvin tärkeä asia. Kokonaisuus ratkaisee, sillä jollain ihmisillä kädet puutuvat, vaikkeivat ole niitä treenanneet isoilla painoilla. Marcilla ei ole koskaan ollut ongelmia.

Uusin numero