MotoGP-mestari Lorenzo: jatkot Yamahalla ja välit kuntoon Rossin kanssa

– Tulen solmimaan jatkosopimuksen Yamahan kanssa, Lorenzo vahvistaa.

Triplamestari on kilpaillut Yamahalla MotoGP-luokan uransa alusta alkaen.

– Minua on kohdeltu aina hyvin Yamahalla. Minulle on tarjottu paras mahdollinen kalusto jo siitä lähtien, kun tulin kaudella 2008 Yamahalle, jolloin Valentino (Rossi) hallitsi luokkaa, Lorenzo viittaa tallikaverinsa puoleen.

”Aika parantaa haavat
Valentinon kanssa”

Vastaavaa jatkosopimusta puuhaava Rossi hävisi viime kaudella mestaruuden vain viidellä pisteellä Lorenzolle. Kauden dramaattinen loppu jätti jälkeensä särön kaksikon väleihin.

– Toivon tietenkin, että pystyn uusimaan mestaruuteni kaudella 2016. Välit ovat olleet jännittyneet Valen kanssa, mutta aika parantaa kaikki haavat, uskoo Lorenzo.

MotoGP-luokan ensimmäinen testijakso ajetaan kuukauden kuluttua Sepangin radalla Malesiassa.

Sitä ennen Lorenzo ja Rossi kohtaavat toisensa 18. tammikuuta Barcelonassa, jolloin vuoroaan odottaa Movistar Yamaha-tiimin kauden 2016 virallinen julkistamistilaisuus.

Karibian kautta
Barcelonaan

Lorenzo lomailee parhaillaan kotikonnuillaan Mallorcalla, josta hän suuntaa tyttöystävänsä Nuria Tomasin kanssa Karibialle.

– Lähdemme pikapuoliin matkaan. Loma jää harmittavan lyhyeksi, sillä velvollisuudet kutsuvat taas pian.

Kuninkuusluokka kokee maaliskuussa alkavalla MM-kaudella merkittäviä muutoksia. Bridgestonen renkaat vaihtuvat Michelineihin ja kaikilla kuljettajilla on käytössään yhtenäinen moottorinohjausjärjestelmä. Lorenzo ei ollut näihin lainkaan tyytyväinen viime kauden jälkeen ajetuissa testeissä.

– Vuoden ensimmäinen testijakso Malesiassa on tässä mielessä äärimmäisen tärkeä. Työtä on vielä todella paljon edessä matkalla seuraaviin voittoihin, tähdentää Lorenzo.

Uusin numero