MotoGP-luokkaan parhaimmillaan 25 kuljettajaa – Young on nipun uusin tuttavuus

Ducatin testikuljettaja Pirro kilpailee GP13-pyörällä Jerezissä, Mugellossa ja Misanossa. Young puolestaan ajaa Attack-tiimin CRT-sääntöjen mukaisella pyörällä kaikki kolme USA:n osakilpailua Austinissa, Laguna Secassa ja Indianapolisissa. Bauer on mukana Tshekin GP:ssä Brnossa itävaltalaisen Schwarz&Bronnen-tiimin CRT-pyörällä.

Vuonna 2011 Moto2-luokan viimeisen osakilpailun ikimuistoisesti Valenciassa nimiinsä vienyt Pirro kilpaili viime kaudella MotoGP-luokassa Gresini-tiimin FTR-pyörällä. Hän keräsi CRT-kuljettajista kolmanneksi eniten MM-pisteitä.

Nyt Pirron päätyönä on Ducatin testaaminen. Hän testaa Madonna di Campigliossa tiistaina julkistettua GP13-pyörää ensi sunnuntaista tiistaihin Jerezissä yhdessä Franco Battainin kanssa.

– Jerez, Mugello ja Misano ovat meille kolme tärkeintä testirataa. Ne ovat siis siltäkin osin otollisimmat paikat Pirron ensi kauden kisatapahtumille. On hyvä antaa nuoren kuljettajan osoittaa myös tältä osin taitonsa, kertoo Ducati Corsen saksalainen päällikkö Bernhard Gobmeier.

Bauer ja Young ovat sen sijaan kääntämättömiä kortteja MotoGP-pöydässä. Young on kolkutellut AMA-sarjassa Superbike-luokan kärkeä, mutta hän jäi silti ilman sopimuskuljettajan paikkaa kaudelle 2103.

Jo viime kaudella – kuljettajansa Steve Rappin myötä tosin tosin varsin vaisulla menestyksellä – GP-sarjan tuulia haistellut Attack-tiimin pomo Richard Stamboli poimi kuitenkin paikallisen helmen huomaansa ja tarjosi Youngille CRT-Kawasakilla tilaisuutta, josta tämä ei voinut kieltäytyä.

– Richard soitti minulle ja diili syntyi pikatahtia. Ajan kolme villin kortin kisaa CRT-pyörällä. Aivan mahtava juttu, hihkui Wisconsinissa asuva Young, 26.

Young hinkuu päästä testaamaan pyörää MotoGP-sarjaan uutena estradina tulleella Austinin ” Circuit of the Americas”-radalla Teksasissa.

Lagunasta ja sen legendaarista korkkiruuvimutkasta Youngilla riittää jo kokemusta vaikka muille jakaa. Pinnaltaan pulmalliseksi osoittautunut Indy on tullut hänelle tutuksi puolestaan Kevin Schwantzin opissa.

* Kuvissa Blake Young. Kuvat: Suzuki

Uusin numero