MotoGP-luokassa muhii yllätys: MM-avauksen paalupaikka on tyrkyllä Ducatille

Kuninkuusluokassa muhii joka tapauksessa vähintäänkin pienimuotoinen yllätys, sillä Ducatin tehdastiimin kuljettajat ovat olleet todella vahvassa iskussa Losailisissa ajettavissa viimeistelytesteissä.

Ducati lupasi järjestää Losailissa jotain järisyttävää ja sen se on myös tehnyt. Muutenkin kuin vain GP15-pyöränsä aerodynamiikaan osalta.

Dovizioso valloitti
vuorostaan kärjen

Andrea Iannone paineli kärkeen lauantaina tiimikaveri Andrea Dovizioso välittömässä tuntumassaan.

Vastaava tahti jatkui toisena testi-iltana kirkkaiden valonheittimien loisteessa. Osat tosin vaihtuivat, sillä Dovizioso sivalsi kärkeen ja Iannone oli kolmas.

Kaksi viimeisintä maailmanmestaruutta saavuttanut Marc Marquez pyrki pistämään Hondalla parhaansa mukaan kampoihin, mutta vielä se ei aivan onnistunut.

Rataennätyksen ajalla 1.54,907 alittanut Dovizioso piti Marquezin 0,184 sekunnin turvin takanaan. Kolmanneksi päätyneen Iannonen ero Marqueziin oli 13 tuhannesosaa.

Vauhti oli jo viimeistä edeltävänä testi-iltana varsin kovalla tasolla, sillä Marquez kuittasi vuosi sitten Qatarin GP:n paalupaikan ajalla 1.54,507. Marquez ajoi silloin myös sen kisan, sekä edelleen seuraavan yhdeksän GP:n voittooon.

Yamahalla ei
olla tyytyväisiä

Losailia pidetään Yamahan yhtenä vahvimpina ratana.

Jorge Lorenzo osoitti sen ajamalla sunnuntaina neljänneksi 0,593 sekuntia Doviziososta.

Lorenzon tiimikaveri, viime kaudella Qatarissa tulisesti Marquezin kanssa voitosta vääntänyt Valentino Rossi oli viides 0,674 sekuntia testijakson tähän mennessä kovimmasta kierrosajasta. Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosa jäi Rossista ainoastaan tuhannesosan.

Yamaha-kaksikko oli sijoituksellisesti kohtuullisissa asetelmissa, mutta vauhdillisesti kärkikolmikko oli omaa luokkaansa.

Yöunet jäävät edelleen vähiin Yamahan leirissä.

Uusin numero