MotoGP-legenda Valentino Rossi hinkuaa Suomeen kahdestakin syystä – Moto GP ja…

MotoGP-sarjan promoottori Dorna kertoi viime viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä alkaneensa työstää ensi vuoden kisakalenteria, jonka myötä näyttää nyt vahvasti siltä, että ensimmäisen kerran MotoGP-sirkus saapuu Suomeen vuonna 2020.

Yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Valentino Rossin tämänhetkinen sopimus Yamahan kanssa kestää vuoden 2020 loppuun, joten lajin suurin nimi tullaan näin ollen näkemään myös KymiRingin osakilpailussa.

39-vuotiaalla miehellä on kuitenkin toinenkin syy matkustaa Suomeen: hän haluaa päästä huristelemaan ralliautolla lumisiin olosuhteisiin.

”Minulla on suuri intohimo rallia kohtaan, joten tulisin mielelläni ajamaan Suomeen”, Rossi kertoo.

”Talvisin ajamme aina jäällä ja lumella, no emme tietenkään joka talvi, mutta silloin, kun Italiassa on lunta. Haluankin tulla Suomeen, koska teillä on enemmän lunta.”

Useat MotoGP-kuljettajat käyvät harjoittelemassa Suomessa jääradalla talvikauden aikana. Rossilla on kuitenkin selvä syy, miksi hän ottaa mieluummin alleen auton kuin moottoripyörän.

”Jäärata-ajo moottoripyörällä olisi todennäköisesti liian kylmää minulle, joten ajaisin mieluummin autolla”, italialainen naurahtaa.

Rossin tiimikaverille Maveric Vinalesille Suomi on sen sijaan tuttu maa, sillä vuoden 2013 Moto3-luokan maailmanmestari on käynyt ajamassa entisen managerinsa Aki Ajon kutsumana jäällä ja nimenomaan moottoripyörällä.

”Suomi on tosi mukava maa ja toivottavasti myös KymiRing on mukava rata ajaa. Olen ollut aika paljon talvisin siellä, joten tulen mielelläni Suomeen myös, kun isännöitte MotoGP-kilpailua. Tykkään mennä uusin kisapaikkoihin ja uusille radoille”, Vinales toteaa.
 

Uusin numero