MotoGP-kuskit odottavat malttamattomina Suzukan raastavaa 8 tunnin urakkaa

Endurancen MM-sarjan kauden toinen osakilpailu kerää tällä kertaa tukun mielenkiintoisia vierailevia tähtiä vakiokuljettajien rinnalle.

Tässä mielessä ehdottomasti kuumin nimi on paluun radoille Hondalla tekevä Casey Stoner.

Yamahan tehdastiimin yhdessä Katsuyuki Nakasugan kanssa Suzukassa muodostavat Espargaro ja Smith eivät kuitenkaan suostu tarjoamaan Stonerille aihetta tuuletuksiin Japanin maaperällä. Yamaha YZF-R1 -pyörillä kilpailevalle triolle kelpaa vain ja ainostaan voitto.

Nakasugalle ajoittain eksoottisetkin Endurance-kuviot jo entuudestaan tuttuja, mutta Espargarolle ja Smithille Suzukan urakka merkitsee debyyttiä näissä kekkereissä, joissa suomalaismainetta pitää yllä Suzukilla kisaava Timo Paavilainen.

Keltanokat haltioissaan

Vauhdissa Endurancen keltanokilla toki löytyy ja MotoGP-kuskit ovat omaksuneet nopeasti uudet ympyrät, sillä Yamahalla pidettiin parasta vauhtia Suzukan testeissä.

– Odota todellakin innolla kisan käynnistymistä. Ja haluan, että Yamaha voi olla ylpeä työstämme. Haluamme vain voiton, Espargaro kiteyttää kupletin juonen.

Espargaro ja Smith suitsuttavat molemmat YZF-R1:htä.

– Pyörä on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Se on sittenkin hyvinkin samalainen kuin MotoGP YZR-M1, Espargaro jatkaa hehkutusta.

– Olen innoissani! Pyörä on todella hieno ja kilpailukykyinen. Yamaha on tehnyt mahtavaa työtä Nakasugan kanssa sitä kehittäessään, Smith säestää.

Suzuka vaatii ratana paljon uusilta kuljettajilta, mutta niin Espargaro kuin Smithin uskovat, että Nagasukan tarjaomat niksit ovat menneet tältäkin osin perille.

– Kieltämättä, meillä on myös vähän paineita, koska pyörä on todella vahva ja tiimi tekee hyvää työtä. Tähtäimessämme on tiukasti voitto. Endurance on kuitenkin rankkaa puuhaa ja se on pidettävä aina mielessä. Minitavoitteemme on yltää podiumulle, muotoilee puheissaan piirun verran Espargaroa maltillisempi Smith.

Uusin numero