MotoGP-kuski sai elämänsä kyydit: Maverick-etunimi velvoitti Top Gun-hengessä Aragonin taivaalle

Suzukin tehdastallissa kilpailevalle Vinalesille tarjottiin F-18 -hävittäjällä elämänsä kyydit, joista G-voimia uhmaava huimapää ei selvinnyt täysin ilman kommelluksitta. Tunnin mittaisella lennolla myös Vinalesin vatsa kääntyi pariin otteeseen nurin.

Zaragozan lentotukikohtaan ja kapteeni J. Barcalan pakeille Suzukin Superbikella kurvaillut Vinales ei antanut sen kuitenkaan himmentää upean kokemuksen hohdokkuutta.

– Se oli elämäni paras kokemus. Tähän ei voi verrata mitään, ei edes saavuttamaani Moto3-luokan maailmanmestaruutta. Tämä oli tosiaankin ainutlaatuinen kokemus, joka osuu kohdalle vain kerran elämässä. Tunnen olevani etuoikeutettu, hehkutti viime talvena Suomessa useaan otteeseen harjoittelemassa käynyt Vinales.

Ajon manageroima Vinales kilpailee ensimmäistä kauttaan MotoGP-luokassa. Hänellä on Aragoniin tultaessa koossa sijaan 11 oikeuttavat 69 pistettä.

Vinalesilla on pitkä sopimus Suzukin kanssa, mutta viimeksi tänään Ducatin taholta vahvistettiin se, että he ovat kiinnostuneet talentin palveluksista kauden 2017 jälkeen.

Varikkopuheissa Vinalesia luonnehditaan sarjan seuraavaksi supertähdeksi. Vinales rinnastetaan lahjakkuudeltaan hänen maanmieheensä Marc Marqueziin.
 

Uusin numero