MotoGP-kulisseissa kuohuu: Marquez yhä ymmällään Rossin tunteenpurkauksesta

Marquez luuli torstain pressitilaisuudessa, että Rossi heittää tarinaa tuttuun tyyliin pilke silmäkulmassaan. Marquez havahtui kuitenkin todellisuuteen viimeistään siinä vaiheessa, kun Rossi leimasi hänet lapselliseksi.

– Olen vieläkin yhtä yllättänyt kuten varmasti kaikki muutkin. Kunnioitan tietenkin Valentinoa ja tulen tekemään sen aina. Ymmärrän myös hänen tilanteensa. Valentino taistelee uransa kymmenennestä mestaruudesta, mutta hän tietää samalla Jorgen olevan erittäin vahva. En halua osallistua tuohon taisteluun. Valentinon pitää hyökätä radalla Jorgen kimppuun, ei minun. Valentino on erittäin hyvä pressitilaisuuksissa, Marquez sivalsi takaisin Chrash.netissa.

Rossin ääni muuttui kellossa
Australian GP:n juhlien jälkeen

Viime sunnuntaina Australiasta voittajana poistunut Marquez korostaa keskittyvänsä jatkossakin vain ja ainoastaan omaan työhönsä, eikä muiden auttamiseen.

– Uskon, että se mitä tein Phillip Islandilla oli parasta mahdollista. Voitin kisan ja saavutin 25 pistettä tiimilleni, sponsoreilleni sekä Hondalle. Pyrin siihen samaan täällä ja kauden päätöskisassa Valenciassa. Pistän lupaamani 100 prosenttia peliin.

Marquez näkee, että Rossi päästeli höyryjä yllättävällä purkauksellaan.

– Painotan, en menettänyt kunnioitustani häneen. Olet sitten Valentino, Jorge, Marc tai Dani (Pedrosa), niin jokainen tuntisi paineita 11 pisteen johtoasemassa, kun kaudesta on ajamatta enää kaksi kisaa.

Marquezin mukaan hän oli keskustellut Rossin kanssa Phillip Islandin kisasta pienimuotoisten juhlien pyörteissä.

– Meillä on tapana pitää pienet juhlat Euroopan ulkopuolisten kisojen jälkeen. Keskustelimme ja hän kyseli minulta kisasta ja muusta, mutta ei hän silloin ollut tuollainen. Hän vain totesi, miksi olin niin nopea viimeisellä kierroksella ja miksi en puskenut kisan puolivälissä, kun Jorge ohitti minut.

– Vastasin, että halusin hallita tilannettani säästämällä ensisijaisesti eturengasta, jotta pystyisin hyökkäämään lopussa ja ajamaan voitosta. Ei sillä ole väliä, miten voitto saavutetaan, Marquez palasi Phillip Islandin tapahtumiin.

Marquez ei halua
jatkaa vihanpitoa

Rossin ripitys on ehkä saanut Marquezin mielenrauhan hetkeksi raiteiltaan, mutta sanallisen hyökkäyksen kohteeksi joutunut kuljettaja ei halua jatkaa vihanpitoa Rossin kanssa.

– En ole vihainen. Sanon vain edelleen, että en halua olla keskellä tuota mestaruustaistelua.

Pieni kuittailu on kuitenkin tässä tilanteessa paikallaan ja kenties aivan oikeutettuakin.

– Hän (Rossi) tietää, että mestaruus tulee varmasti sijoittumalla Jorgen edelle kahdessa viimeisessä kisassa. Hän on pystynyt siihen aiemminkin. Tästä syystä olen yllättynyt, enkä ymmärrä häntä, Marquez viittaa Rossin torstaiseen tunneryöppyyn.
 

Uusin numero