MotoGP-kauden ”varaslähdössä” väljää Sepangin radalla – Petrucci kuin yksinäinen susi autiomaassa

Kaksipäiväisissä testeissä on mukana kolme tiimiä ja kuusi kuljettajaa, eli Iodan FTR:llä kilpailevat Danilo Petrucci ja luokan tulokkaisiin lukeutuva Lukas Pesek, vastaavalla pyörällä ajavat Avintia Blusensin Hiroshi Aoyama ja Hector Barbera, sekä Forward Racingin FTR Kawasaki-kuskit Colin Edwards ja Claudio Corti.

Ongelmia riitti oikeastaan kaikilla tiimeillä, mikä näkyi karusti kierrosmäärissä.

Petrucci pystyi testaamaan uutta elektroniikkapakettia ja ajamaan kahdeksan tunnin kuluessa 27 kierrosta, joista nopein kulki ajassa 2.06,841.

Petrucci kurvaili kuitenkin kuin autiomaassa, sillä toipilaana rannevamman jäjiltä olevan Aoyaman plakkariin kirjattiin yhdeksän kierrosta. Avauspäivän toiseksi kiireisin kuljettaja Aoyama jäi Petruccin ajasta 5,221 sekuntia.

Barberalle kierroksia kertyi neljä ja peukalojaan varikkoboxissa pyöritelleelle GP-jermu Edwardsille yksi. Pesekiä ja Cortia ei radalla nähty.

– Vapääpäivä, heitti Corti, jonka FTR Kawasaki oli vielä pahasti vaiheessa siinä kuin Edwardsinkin pyörä.

Todellinen testirumba Sepangin 5548 metrin mittaisella radalla käynnistyy tiistaina, kun alkavan kauden kaikki 24 MotoGP-luokan sopimuskuljettajaa aloittavat kolmen päivän mielenkiintoisen urakkansa.

MotoGP-luokan kaksi muuta IRTA-testiä odottavat vuoroaan 26.-28. helmikuuta Sepangissa ja 23.-25. maaliskuuta Jerezissä.

MM-kausi käynnistyy 7. huhtikuuta Losailin radalla. Qatarin GP on jaettu kahden edellisen vuoden tapaan neljälle päivälle, joten valaistulla aavikkoradalla vedetään kauden 2013 ensimmäiset vapaat harjoitukset jo torstaina.

* Danilo Petruccin kuva: Motogp.com
 

Uusin numero