MotoGP-hankkeita lakoaa Kymi Ringin tieltä – Brexit lopullinen kuolinisku Walesin radalle?

BBC kertoo Walesin hallituksen tehneen päätöksen siitä, että se ei lähde tässä tilanteessa mukaan ratahankkeeseen, jolle yksityinenkään sektori ei ole sen suuremmin lämmennyt.

Walesin hallitus korostaa, että lähtemistä mukaan Circuit of Wales-hankkeeseen on mahdotonta hyväksyä. Riskitaso on aivan liian korkea veronmaksajille. Samalla hallitus luonnehtii Brexitin merkitsevän juuri nyt ”suurta taloudellista epävarmuutta”.

CoW (Circuit of Wales) solmi MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dorna Sportsin kanssa aikoinaan vastaavanlaisen, eli viiden vuoden mittaisen sopimuksen kuin rakenteilla oleva Kymi Ring, jonka odotetaan isännöivän Suomen MM-osakilpailua kaudella 2018.

CoW:n oli määrä korvata Donington Park Britannian GP:n näyttämönä kaudella 2015, mutta toisin kävi. CoW joutui siirtämään Britannian GP:n siinä vaiheessa jo kertaalleen MotoGP-kartalta pudotetulle Silverstonelle.

Silverstonen oli määrä tuurata CoW:ta viime ja meneillään oleva kausi. Se tuuraus saattaa jäädä pysyväksi, tai ainakin se jatkuu, sillä Walesissa ei kilpailla MotoGP-sarjan MM-pisteistä missään tapauksessa ainakaan kaudella 2017.

Uusin numero