MotoGP analyysi: Marc Marquez – Honda kahden tien risteyksessä

Motorsport.com analysoi MotoGP:n lähtöasetelmia uutta kautta silmällä pitäen. 
Kuten kaudella 2015, Honda näyttää olevan hieman vaikeuksissa testikaudella; oikeita säätöjä RC213V:hen ei tahtonut vielä löytyä.
Japanilaisvalmistaja toi Malesiaan kaksi uutta moottoriversiota, joista toista Marc Marquez ja Dani Pedrosa testasivat jo Valenciassa.
Elektroniikkaongelmat sävyttivät ensimmäisiä testipäiviä, mutta kolmantena molemmat kuljettajat pystyivät ajamaan läpi suunnitellun testiohjelmansa: Marquez kiersi 85 kierrosta, Pedrosa 67.

Hondan on nyt valittava oma tiensä, kahdella eri reitillä se ei voi jatkaa. Joko heidän on etsittävä lisää suorituskykyä ensimmäiseen moottoriversioonsa tai sitten pyrittävä kesyttämään selkeästi tehokkaampi uudempi moottori. Marquez vihjasi Sepangissa vahvasti jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta.

”Omalla tavallaan oli erittäin hyödyllistä ajaa kahdella täysin eri moottorilla. Niissä on paljon eroja. Toisella niistä olemme mielestäni jo ihan limitillä, kun taas toisessa on erittäin paljon potentiaalia sekä parannettavaa, ja se on jo nyt yhtä nopea”, Marquez sanoi.

Hondan tilanne näyttää hyvin samanlaiselta kuin vuosi sitten. Silloinkin oli tiettyjä hankaluuksia – mutta lopulta ne eivät estäneet Marquezia ottamasta kolmannen maailmanmestaruutensa.
 
 

Uusin numero