Motocrossin SM-sarja huipentuu Heinolassa

Tiukka ja tapahtumarikas kilpailukausi tulee saamaan hienon päätöksen maailmanluokan puitteet tarjoavalla Heinolan hiekkaradalla, jonne matkataan mielenkiintoisissa ja erittäin jännissä asetelmissa.

Luokassa MX2 mestaruustaistelu on kiivas. Muutaman pisteen turvin sarjaa johtava Hyvinkään Moottorikerhon Aki Manninen saa vastaansa Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvosen ja Tampereen Motocrossin Jere Haaviston.

Tämän kolmikon välinen ero on kahdeksan pistettä, eli jokaisella heistä on erittäin hyvät mahdollisuudet juhlia Heinolassa Suomen mestaruutta.

Nuorukaisten taustalla väijyy muu kärkijoukko ja luvassa on varmasti erittäin tiukkaa taistelua MX2-luokan voitosta. Kaikki kauden edelliset SM-osakilpailut ovat tarjonneet hienoa motocrossviihdettä ja Heinolassa kisattava sarjan loppuhuipennus ei varmasti tule aiemmista kilpailuista eroamaan. Jännitys kilpaerissä jatkuu ruutulipulle asti.

Tiukka tilanne myös
pienimmässä SM-luokassa

Pienimmässä SM-Luokassa MXC/A pistetilanne kärjessä on yhtä tiukka.

Ykkösenä on Kouvolan Mootorikerhon Joonas Näppi ja neljän pisteen päässä hänestä Jalasjärven Moottorikerhon Kevin Ragnell.

Tuore EMX150-sarjan Euroopan mestari Emil Weckman on SM-sarjassa kolmantena kahdeksantoista pistettä ykköspaikasta.

Kärkikolmikon takana sarjan nelospaikkaa pitää Kouvolan Mauno Nieminen, viidentenä Jämsän Mootorikerhon Pyry Juupaluoma ja kuudentena Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen.

MX1-luokassa taistelu Heinolan kuninkuudesta käydään sarjakakkosen Helsingin Moottorikerhon Ludvig Söderbergin, Siilinjärjen Vesan Santtu Tiaisen, sekä sarjakolmosen Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Joni Roossin, Tampereen Motocrossin Teemu Keljon ja kotiradallaan kisaavan Heinolan Moottorikerhon Riku Rouhiaisen välillä.

Luokassa mestaruuden edellisessä osakilpailussa Hyvinkäällä varmistanut Helsingin Moottorikerhon Henric Stigell  ei osallistu Heinolan osakilpailuun, sillä hän edustaa samaan aikaan Suomen enduromaajoukkuetta Slovakiassa.

Lauantaina kisataan MXJ-luokan Suomen Cupin päätösosakilpailu.

Tiukkaa sarjaa johtaa Jalasjärven Moottorikerhon Joel Latvala, toisena Kuhmoisten Moottorikerhon Juho Kaitainen ja kolmantena Jalasjärven Matias Latvala. Lauantaina ajetaan myös veteraaniluokkien MXV35, MXV45 ja MXV55 kilpailuerät.

Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12.00.
Osoite: Komostentie 255, Heinola.
Liput: 10 eur/henk/päivä, 15 eur/henk/vkl, alle 12v. Ilmaiseksi

Sarjataulukot:
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp

Uusin numero