Motocrossin liigamestaruuksista käydään vielä tiukkaa kisaa

Kauden kolmanneksi viimeisen kisapäivän mittaan vain MXB:ssä mestaruustaistelu alkaa näyttää taputellulta, kun Niko Parkkinen voitti kotiradallaan kummatkin erät.

Aikuisharrastajaluokka MXB:ssä Roni Valtonen paineli kummankin erän starteista kärkeen, mutta Parkkinen ohitti hänet kummallakin kerralla jo aivan erän alussa. Parkkisen painellessa pikkuhiljaa kärjessä karkuun Valtonen ajoi kummankin erän kakkoseksi. Kun Tommi Laine oli erien kolmas, Parkkisen sarjajohto lihoi jo 65:n pisteen mittaiseksi.

Sarjan kakkospaikkaa pitävä Toni Perälä ei ajanut Imatralla ja sarjakolmosen, Matti Kungaksen pistepussiin putosivat vain kuudennen ja kahdeksannen sijan tuomat pisteet.

Viikkoa aiemmin kotikisassaan Iisalmessa MX2-luokan SM:ssä säväyttänyt Pekka Nissinen oli Imatralla MX125-luokan kiistaton valtias voittamalla molemmat erät selvästi. Nissisen takana kisattiin tiukemmin, avauserän kakkoseksi ehti Jere Räsänen niukasti ennen Sami Uskia. Toisessa erässä kakkospaikan kamppailussa Kopi Raknam sai pidettyä Sami Naukkarisen takanaan.

Patrik Raittalan eräsijat kahdeksas ja viides riittävät sarjajohdon säilyttämiseen 38:n pisteen erolla ennen Räsästä. Naukkarinen on sarjakolmosena vain kahdeksan pisteen päässä Räsäsestä.

MXJ:ssä nähtiin tuttuun tapaan tiukkaa vääntöä nuorukaisten kesken. Emil Silander ajoi ensimmäisen erän voiton ennen Teemu Makkosta ja Eetu Kuusistoa. Toisessa erässä Silander johti välillä jo selvästikin, mutta erän loppua kohden hänen pyöränsä alkoi hyytyä todella hitaaksi ja ruutulipulla sijoitus oli vasta kuudes. Erän voitti Joona Saari, Makkonen oli toinen ja Tino Linna kolmas.

Saari johtaa sarjaa nyt 25:n pisteen erolla ennen Kuusistoa. Roope Väätäinen jatkaa sarjan kolmantena, vaikka ei kilpaillut Imatralla.

Motocross-Liigan kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajetaan 14.-15. syyskuuta Kuopiossa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/944790

 

Uusin numero