Motocrossin lajiryhmä esittäytyy

Lajiryhmä on työskennellyt ensimmäiset kuukaudet perusasioiden ympärillä ja nyt kauden 2015 sarjamuotoiset kilpailuformaatit sekä kalenteri ovat kasassa. Myös säännöt on päivitetty tehtyjen muutosten pohjalta ja ne tullaan julkaisemaan lähipäivinä.

Motocrossin lajipäällikkönä toimii Arto Jokinen ja vanhoina lajiryhmän jäseninä jatkavat Roy Lindgren (MXSV), Jani Saarinen (MXATV), Markku Nissinen, Jussi Nikkilä.

Uusina, mutta aiemmin lajiryhmässä toimineet Kusti Manninen ja Marko Vihriä ovat taas kokoonpanossa.

Janne Vanhanen ja tammikuussa lajiryhmään liittynyt Petri Niemelä tuovat toimintaa aivan tuoretta näkemystä. Niemelä on toiminut aktiivisesti junioreiden kanssa ja hänet tunnetaan myös CrossiBlogin vetäjänä.

Vanhanen on motocrossin aktiiviharrastaja kilpaillen edelleen MXB- ja MXV-luokissa. Hän on aiemmin toiminut aktiivisesti myös kuljettajien ja tiimien varainhankinnassa.

Jokinen halusi lajiryhmään näkemystä ja kokemusta mahdollisimman laajasti kaikista näkökulmista. Nyt ryhmässä kuuluvat kaikkien tahojen ääni ja tarpeet.

Lajiryhmä toimii vapaaehtoispohjaisesti Suomen Moottoriliiton (SML) alaisuudessa. Lajiryhmän tehtävä on muun muassa tarkkailla, ylläpitää ja kehittää  kotimaista kilpailutoimintaa, tehdä sääntötyötä, laatia kilpailukalenteri ja olla tiiviissä yhteistyössä kilpailujärjestäjien sekä seurojen kanssa.

Lajiryhmä kokoontuu säännöllisesti noin kuukauden välein käsittelemään ajankohtaisia asioita. Lajiryhmä on myös jakanut vastuualueet ryhmän sisäisesti ja vastuuhenkilö toimii kyseisen aihealueen asioiden kokoajana sekä yhteishenkilönä ”kentän” suuntaan.

Vastuualueet kaudella 2015 ovat seuraavat:
– Arto Jokinen: Lajipäällikkö, toiminnan koordinointi
– Kusti Manninen: Kilpailutoiminta, kilpailukalenterin ylläpito, ratojen luokitusmallit
– Petri Niemelä: Kilpailutoiminta, säännöt
– Markku Nissinen: Kilpailutoiminta, kilpailujen valvojat, alueellinen kilpailutoiminta
– Jussi Nikkilä: Kilpailutoiminta, ratojen tarkastukset ja luokitukset      
– Janne Vanhanen: Kilpailutoiminta, valvojien raportit
– Marko Vihriä: Tiedotus, MX-liiga (promoottori) ja SM-sarjaa avustavat tehtävät promoottori Marko Panulan / MJP-Eventsin kanssa
– Roy Lindgren: Sivuvaunut
– Jani Saarinen: ATV

Toiminnan valvonta, ohjaus ja lajin kehittäminen ovat jatkuvaa ja koko lajiryhmän yhteistä tekemistä. Lajiryhmän tiedotteet pyritään saamaan jatkossa keskitetysti Suomen Moottoriliiton nettisivuille (www.moottoriliitto.fi), jotta viralliset asiat ja säännöt ovat aina saatavilla yhdestä paikasta.

Toimitsijoiden, valmentajien ja yleisesti laji-ihmisten koulutus ohjataan SML:n toimiston Ville Salosen ja Tomi Konttisen kautta.

Koko lajiryhmään voi ottaa yhteyttä sähköpostilla:
lajiryhma@smlmotocross.fi

Suomen Moottoriliitto:
www.moottoriliitto.fi
 

Uusin numero