Motocrossin ja enduron MM-kuskit viikonlopun Kelkkakunkkukisassa

15. Kopparberg K1NG, juhlakisa 13.-14.3 Tahkolla

Euroopan suurin moottorikelkkatapahtuma, Kopparberg K1NG, ajetaan Suomessa jo 15. kerran. Vuonna 1995 kelkkailun kolmiotteluna ajettu suurtapahtuma kisataan tänä vuonna kahden lajin moniotteluna. Maailman paras yleismoottorikelkkailija ratkaistaan enduron ja snowcrossin perusteella. Enduroa voidaan verrata ralliin ja snowcrossia Formula ykkösiin.

Useat rallin, Formula ykkösen, enduron, motocrossin, BMX:n, trialin, FSX:n jne maailmanmestarit ovat taistelleet ja taistelevat Kelkkakunkku tittelistä.

Kelkkailun ja muiden maailmanmestareiden vauhtia tulee Tahkon Kopparberg K1NG tapahtumaan mittaamaan vuosien 2007 ja 2008 vakioautojen maailmanmestari Toni Vilander. ”On hienoa päästä kisaamaan ja pitämään hauskaa kavereiden kanssa. Tuloksella ei ole niin väliä, kunhan tulee hyviä liippejä ja lumi lentää korkealle”, kertoo Toni.

Tuulennopeaa Ferrarin tehdaskuskia sparraa maailman paras kypärämaalari Ulf”sivellin”Tägström, joka on suunnitellut lähes jokaisen suomalaisen moottoriurheilun maailmanmestarin kypärät. Ulffi on myös moninkertainen Suomen ja Euroopan mestari eri Jet Ski luokissa.

Tonin ja Ulffin vauhdin mittaavat mm. samassa luokassa BMX-maailmanmestari Xavi Alonso ja trialin moninkertainen Euroopan ja maailmanmestari Jordi Pasquet. Jordin houkutteli paikalle trialin 12-kertainen Suomen mestari Joa Hindren, joka käskee Espanjan mestareiden kera Polaris IQ RR-kisatykkiä.

Maailmanmestaruussarjaa johtava Niko Korsumäki haastaa Iisko-Matti Näkkäläjärven

Snowcrossin MM-sarjan johdossa ajava Niko Korsumäki vahvisti tulonsa viidenteentoista Kopparberg K1NG juhlakisaan! Niko on vuoden 2009 ”Kunkun” ehdoton ennakkosuosikki Polariksen ykköskuskin ja hallitsevan kelkkkakunkun, Iisko-Matti Näkkäläjärven kanssa. Nämä kaksi huippunopeaa kuskia ovat taistelleet kiivaasti kunkun voitosta jo aikaisempinakin vuosina, joten kamppailusta tulee varmasti ennätyskiihkeä. Molemmilla on yksi Kelkkakuknkku- voitto hallussaan, ja molemmat haluavat kunkuksi toisenkin kerran. Niko johtaa MM-sarjaa ennen kolmen viikon kuluttua ajettavaa finaaliviikonloppua Ruotsi Malåssa. Peter Ericsson on toisena ennen Emil Öhmania. Tätä kelkkatitaanien tykitystä ei voi jättää väliin.

Kisaan on ilmoittaunut viime metreilä lisää mestareita

Moottorikelkkaenduron viisinkertainen Suomen mestari Joni”lyijy”Rinkinen tekee Tahkolla paluun kelkka-areenoille. ”Pieni tauko ei ole vähentänyt vauhtia, joten ainakin luokkavoitosta olisi tarkoitus taistella” ”Lyijyä” sparraa puolestaan pikkuformuloiden Pohjoismaiden mestari Tomi Veijalainen, joka tunnetaan mm. liigajoukkue Pelicansin yhtenä omistaja.

Lahden mäkimontusta kuuluu myös muuta mielenkiintoista; Tahkolle on tulossa muitakin kuin moottoriurheilun maailmanmestareita, kun come backin tekevä mäkilegenda viettää viimeisiä viikonloppujaan ”eläkeläisenä”.

Kelkkakunkkuun on osallistunut vuosien varrella yli 2000 kilpailijaa ja 33 eri lajien maailmanmestaria, mutta vain yksi kilpailija on osallistunut niistä jokaiseen. Motocrossin legenda, kaksinkertainen maailmanmestari ja kaikkien tuntema kuntoihme Pekka Vehkonen ajaa vuoden 2009 Kopparberg K1NG viisitoistavuotisjuhlakisan ansaitusti numerolla 15.

Toinen maailmanmestari, F1-tähti Kimi Räikkönen on Kunkun hallitseva enduromestari. Maailman menestynein moottoriurheilija, 17-kertainen maailmanmestari Juha Salminen on osallistunut Kunkkuun jo 12 kertaa.

Enduro ja snowcross, uudet radat ja Kopparberg K1NG -kisakeskus
Kopparberg K1NG 09 – kisassa ajetaan ensin haastava endurokisa, joka huipentuu taisteluun snowcrossin herruudesta. Molempien lajien pisteet lasketaan yhteen ja kaikkien luokkien parhaat ratkaisevat moottorikelkkamaailman kuninkuuden Polaris Superfinaalissa.

Oheislajeina nähdään raju 50 Nuts minicross-kisa, johon voi osallistua vain vanhan liiton 50-kuutioisilla minimopoilla.

Polaris-Brandt tuo tapahtumaan Polaris-näyttelyn ja järjestää lapsille oman mönkijä- ja kelkkaradan.

Supersuosittu yrityskisa tulee takaisin 10-vuoden tauon jälkeen. Kopparberg K1NG -partnerit ja heidän valitsemansa hurjapäät ajavat yrityskisan 50 Nuts minicrosseilla ja voittajille on luvassa oma VIP-pöytä juomineen Tahkon ykkösbiletyspaikassa, Piazzassa 14.3.

Eikä siinä vielä kaikki. Ennen varsinaista Superfinaalia snowcrossradalla kilpaillaan hillittömän hauska ja lihasta vaativa RB Human Race.

Uusin numero