Motocrossin Euroopan mestari antoi hanaa Kanteleella

Vasta 14-vuotias sipoolainen ei jättänyt jossittelulle varaa, vaan ajoi ylivoimaiseen nuorten luokan voittoon Kanteleen Krossareiden ja Orimattilan Moottorikerhon yhteistyössä järjestämässä kilpailussa. Eroa muuhun joukkoon syntyi lopulta yli kuusi minuuttia.

– Olin juuri vuoden vaihteessa kuuden viikon harjoitusleirillä Espanjassa, joten älyttömästi ei ole tunteja takana tänä talvena tämän tyyppisessä maastossa, mutta hyvinhän se meni. Espanjassa treenasin pelkästään isommalla 250-kuutioisella pyörällä, mutta paluu 150-kuutioisen sarviin tuntui helpolta ja ajo kulkee hyvin. Pyörä oli ihan normaaleissa crossisäädöissä, mutta iskarit pelasivat hyvin myös tämän tyyppisessä maastossa, kertoo Weckman.

– Reitillä oli vain vähän lunta, joten pystyin koko ajan ajamaan tapeilta, enkä väsynyt juuri yhtään. Tämä oli elämäni ensimmäinen cross country-kisa, joten uutta oli myös välitankkaus, mutta sekin sujui ilman paineita, kun johdin siinä kohti jo reilusti, jatkaa Weckman.

Tästä huolimatta lajin vaihtoa ei ole luvassa, vaan tavoitteet ovat edelleen motocrossin puolella.

– Sen verran mukavaa hommaa oli, että tulen ajamaan cross country-kisoja tällä kaudella siltä osin kuin ne sopii kalenteriin. Suomessa tavoitteena on motocrossin MXC/A luokan Suomen mestaruus ja pikkunelarilla hyviä sijoituksia MXJ-luokassa.

– Tärkein tavoite on kuitenkin uusia EMX150-luokan Euroopan mestaruus ja sitä kautta varmistaa tiimipaikka Honda Europen tuella EMX250-luokassa. Kuulin juuri, että sarjan voittajalle on ilmeisesti luvassa myös uusi Macbook Pro tietokone, joten täytyy vissiin antaa kunnolla hanaa, koska minulla ei omaa läppäriä vielä olekaan, naureskelee Weckman.

Motocrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan EMX150 EM-sarjan ensimmäinen osakilpailu kisataan Saksan Teutschenthalissa 7.-8. toukokuuta. Ensi viikonloppuna Weckman suuntaa perinteisille MP-messuille Helsingin Messukeskukseen ja on siellä tavattavissa Hondan osastolla.
 

Uusin numero