Motocrossi ja MotoGP vauhdittavat vappua

Lauantainan kisataan Suomenmestaruuspisteistä MX2-luokassa sekä junnucupin paremmuudesta Rauman Kuivassuon motocrossradalla. Sunnuntaina lähtöpuomille asettuvat veteraanit, mimmit sekä kansallinen MXB-luokka.

Rauman moottorikerhon rata tunnetaan yleisesti yhtenä Suomen yleisöystävällisimmistä ja haastavimmista radoista. Kilpailuun on ilmoittautunut 280 kuljettajaa ja hyvien puitteiden vuoksi kisaa odotetaan seuraamaan myös yli tuhatta katsojaa. Kilpailun ajajaluokkia ovat SM MX2, MXJ, MXV40, MXV50, MXD, MXB ja ATV.

MX2-luokan lähtölistalta löytyvät myös enduron MM-sarjaa kiertävistä kuskeista E3-luokan hallitseva maailmanmestari Samuli Aro, alkukauden kotimaista enskasarjaa tykittänyt Jari Mattila sekä crossin kolminkertainen Suomen mestari Eero Remes. Myös isä-Remes (Timo) kisaa sunnuntaina MXV:ssä.

***

MM Motocrossin 03.05. MX3- ja EM-sarjan MX2-luokan kisat ajetaan Portugali Cortelhan radalla.

MX3:sen lähtöpuomilla on luonnollisesti mukana mestaruutta tavoitteleva Antti Pyrhönen, joka on pistetilastossa tällä hetkellä kolmantena.

***

MotoGP-sirkus palaa Eurooppaan kauden kolmanteen osakilpailuun. Espanjalaiset osaavat tunnetusti ottaa ilon irti ja Rossikin toivoo voivansa liittyä juhlintaan, eli tavoitteena on luonnollisesti nousta tällä kertaa podiumilla sille korkeimmalle korokkeelle. Mika Kallio lähtee kisaan luottavaisena ja hienosti pistetilaston seitsemänneltä sijalta (16 p). Maanantaina 22-vuotta täyttävä Jorge Lorenzo johtaa tällä hetkellä yhdellä pisteellä ennen Rossia (41 p), Stoner on kolmantena 38 pisteellä.

MotoGP Espanja Jerez Jerez de la Frontera 2.-3.5.

Lähetykset tv:ssä

Urheilukanava
Lauantai 2.5.
Klo 14.00: 125-kuutioisten aika-ajot
Klo 15.00: MotoGP-luokan aika-ajot

Sunnuntai 3.5.
Klo 11.45: 125-kuutioisten kisa
Klo 13.00: 250-kuutioisten kisa

Nelonen
Sunnuntai 3.5.
Klo 14.45: MotoGP-luokan kisa

Kuva: eeroremes.com

Uusin numero