Motocross-liigaa Heinolassa

Kun SinisaloLiigassa ovat mukana muut alle 15-vuotiaiden junioreiden luokat paitsi MXC/A, jossa ajetaan Suomen Cupia SM-osakilpailujen yhteydessä ja yksi luokka pois jättämälläkin kisa veti paikalle noin 200 kilpailijaa, ei motocrossia enää todellakaan voi väittää pieneksi lajiksi.

Kaikkein nuorimpien, eli 7-11- vuotiaiden MX65-luokassa ajettiin kahdessa eri kisaryhmässä. Antti Nyqvist ja Joonas Näppi olivat omassa ryhmässään suvereeneja viemällä molempien erien voitot. Aleksi Kurvinen ja Tino Nuuttinen puolestaan ajoivat kahdesti kakkoseksi.

10-11- vuotiaiden MXC/C:ssä mahduttiin yhteen kisaryhmään, jossa Matias Murto ja Robin Ulvinen tasasivat erien ykkös- ja kakkossijat. Peetu Aalto ajoi tasaisesti kummankin erän kolmoseksi.

MXC/B, jossa kilpailevat 12-15- vuotiaat keräsi paikalle yli sata kilpailijaa ja näin kisa jaettiin kolmeen eri ryhmään. Ykkösryhmässä Niclas Polsa oli nopein ja varmin voittamalla molemmat erät. Saku Karlström ja Joni Vainio pääsivät podiumille Polsan rinnalle.

Toisen ryhmän voittaja Matias Latvala sai käydä toisen erän lopulla tiukkaa kisaa Jere Rannan kanssa, mutta kumpikin erä päättyi Latvalan voittoon. Päivän totaalin kakkonen oli Roni Kytönen ennen Teemu Nummelinia.

Jere Haavisto oli puolestaan suvereeni kolmosryhmän ykkönen voitettuaan molemmat erät takaa-ajon päätteeksi. Elias Vanhalakka pokkasi kakkospalkinnon ennen Joni Aholaa.

Junioreiden SinisaloLiigassa ajetaan tällä kaudella kuusi osakilpailua, seuraavana on vuorossa Tornion kisa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kisat Heinolan Komostenkylän radalla jatkuivat sunnuntaina MX-Liigan kauden avauksella luokissa MXJ, MXB ja MXD. Myös sunnuntaille osallistujia oli noin 200, joista puolet MXB-luokkaan, joka tekee näin historiansa osallistujamääräennätyksen.

Motocrossin MX-Liigassa mentiin sunnuntaina lauantain tapaan pitkän päivän kaavalla. Kolme kisaluokkaa sisältänyt ”Seniori”-päivä venähti harjoitusten alusta viimeisen erään loppuun reilusti kymmentuntiseksi. Waltteri Koskinen, Sanna Kärkkäinen ja Jarno Tyllinen olivat luokkiensa suvereenit ykköset.

Naisten MXD:ssä hallitseva Liigamestari Sanna Kärkkäinen sai haastajikseen viime kaudella muutaman erän voittaneen Marita Nyqvistin ja isompaan pyörään vaihtaneen Ria Virtasen. Kärkkäinen ei kuitenkaan saanut loppujen lopuksi muista edes kunnon harjoitusvastusta vaan voitti molemmat erät ylivoimaisesti.

Nyqvist pinnisti tasapisteissä päivän podiumin kakkoseksi tasattuaan kakkos- ja kolmossijat Ria Virtasen kesken.

14-18-vuotiaiden nuorten MXJ:ssä Waltteri Koskinen ei päässyt starteissa aivan helpolla, mutta nousi molemmissa erissä nopeasti ykköseksi ja pakeni horisonttiin. Jaro Pääkkönen oli lähes yhtä selvästi molempien erien toinen. Erien kolmos- ja nelopaikoista kisattiin tiukasti Eetu Salon ja Tommi Metsolan välillä, toisessa erässä kaksikko väänsi aivan maaliviivalle asti, mutta Salo pysyi edellä vajaan sekunnin erolla.

Enduroon viime vuosina keskittynyt Jarno Tyllinen todisti MXB:ssä osaavansa edelleen myös motocrossin, hän karkasi molemmissa erissä loppujen lopuksi suvereeniin voittoon. Seuraavista sijoista käytiin huomattavasti tiukempaa taistelua ja loppujen lopuksi päivän podiumin kakkos- ja kolmossijat ratkottiin kolmen kilpailijan tasapistetilanteessa. Esa Mujunen oli toinen ennen Niko Aholaa ja Mikko Sirosta.

MX-Liiga ja junioreiden SinisaloLiiga jatkuvat 2.-3.7. Torniossa.

Tiedote: TR Tuotanto

Uusin numero