Motocross-Liiga MXB ja MXD Vantaa 26.7.

Finaalipaikat ratkottiin aika-ajojen ja alkuerien kautta. MXD:ssä toki kaikki osallistujat pääsivät finaaliin, jossa koko päivän tapahtumia hallinnut Ylä-Savon Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen oli jälleen pitelemätön, voitto oli kauden yhdeksännen liiga-erän yhtä mones voitto Kärkkäiselle. Marie Reittonen vankisti sarjan kakkossijaansa ollen finaalin toinen. Vasta kauden ensimmäisen kisansa ajanut Marita Nyqvist joutui tyytymään kolmossijaan.

MXB:ssäkään ei finaalissa nähty yllättäjiä kärkipäässä, Jani-Pekka Meuronen otti selkeän voiton ennen Pasi Hannulaa ja Jouni Suikkia. Oman alkueränsä voittanut Tero Mähönen saapui avauskierrokselta tasan viimeisenä eikä ehtinyt nousta kahdentoista kierroksen kisassa seitsemättä sijaa korkeammalle.

Kim Hellman oli puolestaan MXV:n finaalissa suvereeni ykkönen. 500-kuutioisilla kaksitahtisilla kisanneet Arto Panttila ja Antti Rannikko ajoivat kilpaa kakkossijasta, loppujen lopuksi Rannikko onnistui pitämään Panttilan takanaan.

Kun lauantaina kuultiin ajajilta pelkkiä kehuja uudesta kilpailusysteemistä, eivät sunnuntain kansallisten luokkien kilpailijoiden kommentit poikenneet edellisen päivän linjasta tippaakaan.

Supercrossia ajetaan seuraavan kerran 15.8. Hyvinkäällä, MXD:n ja MXV:n Motocross-Liigan viimeinen osakilpailu puolestaan on vuorossa 19.9. Tuusulan Moottorikerhon isännöimänä.