Motocross kerhojoukkue-SM 2. päivä Heinola 27.9.

Hyvinkääläiset laittoivat kuitenkin pelin jännäksi, sekä Atte Jousi että Antti Pyrhönen kaatuivat ensimmäisten eriensä alussa.

Kun joukkuekisan päättävän kolmannen erän lähtöpuomi putosi, oli mitalikamppailu vielä täydellisen auki. Hyvinkään, Helsingin ja Vantaan moottorikerhojen ykkösjoukkueilla oli tiukin ote jalometalleista, Tuusulan MK:n ykkönen ja Pohjois-Karjalan Moottorikerho hengittivät kuitenkin tiukasti niskaan.

Jo päivän avauserä alkoi hyvinkääläisittäin hiuksia nostattavasti, kun Atte Jousi kaatui heti lähtösuoralla. Joukkueiden ykkösten ja kolmosten kohtaamisessa Harri Kullas ajoi Vantaan ykköselle erävoiton, Pohjois-Karjalan Tommi Mäkinen ehti kakkoseksi ja Toni Eriksson petasi Helsingin ykkösen asemia kolmossijalla.

Hyvinkään ykkösjoukkueen kolmonen Jukka Pirinen ajoi avauserässä kuten konkarilta sopii odottaakin, tasaisen varmalla menolla neljännen sijan, Jousi ehti nousta viimeiseltä sijalta kahdenneksitoista. Helsingin ykkösen Ludde Söderbergin viitossija puolestaan nosti Kuusistontien naapuruskolmikon tässä vaiheessa kisan kärkeen.

Joukkueiden ykkösten ja kakkosten ajaessa toista erää Hyvinkäältä oli tulessa tuore MM-pronssimitalisti Antti Pyrhönen. Hän pamauttikin heti lähdöstä kärkeen, mutta lipsahti nurin aivan ensimmäisen kierroksen lopussa ja putosi neljänneksi. Pyrhönen otti kiinni ja ohitti sekä Tommi Mäkisen että Eero Remeksen, mutta Harri Kullas ehti liian kauas ja näin Vantaan ykkösen pilotti sai tuulettaa jo päivän toista erävoittoaan.

Ludde Söderberg ajoi erän neljänneksi ja HMK-ykkösen toinen edustaja Toni Matikainen oli seitsemäs, joten joukkue pysyi tasaisuudellaan tiukasti mestaruustaistelussa mukana. Vantaan ykkösessä Kullaksen erävoittoa säesti Marko Jumppasen yhdestoista sija, joten päätöserään lähdettäessä kenelläkään ei ollut varaa varmistella. Edes kärkikolmikko ei voinut olla mitalisijoistaan varma, Pohjois-Karjalan Iiro Laitinen ja Tommi Mäkinen sekä Tuusula ykkösen Eero Remes ja Samuli Aro olivat vielä viimeisen erän lähtöpuomilla potentiaalisia haastajia. Tuusulan joukkuetta kuitenkin painoi Miika Oinosen sairastuminen, hän sinnitteli vielä avauserän maaliin kuudentenatoista, mutta ei kuumeen noustua entisestään pystynyt enää starttaamaan toiseen erään.

Pyrhönen ei jättänyt päätöserässä mitään sattuman varaan, vaan säntäsi kärkeen jo avauskierroksella ja piti paikkansa koko reilun puolituntisen ajan. Pirinen puolestaan jatkoi varmoja otteitaan ja viides sija riitti joukkueen mestaruuden varmistamiseen. Toni Eriksson ajoi kauden parasta vauhtiaan kakkoseksi ja näin Helsingin ykkönen otti hopeaa. Vantaan ykkösen Mikko ja Marko Jumppasen sijoitukset 8. ja 11. riittivät pitämään joukkueen pronssilla, kun sekä Tuusulan ykkösen että Pohjois-Karjalan osalta päätöserä ei mennyt putkeen.

TuMK:n mahdollisuudet mitaleille kariutuivat jo ensimmäisellä kierroksella, kun Samuli Aro jäi muista puolisen kierrosta kolaroituaan. Vaikka Eero Remes ajoikin erän kolmanneksi, tuli Aron 37. sija tuloksiin mukaan Oinosen sairastumisen vuoksi. P-KMK:n haaveet mitaleista puolestaan murenivat kun kierroksella ohitettava kilpailija taklasi Iiro Laitisen ulos radalta. Tommi Mäkisen neljäs sija riitti kuitenkin nostamaan joukkueensa kisan neljänneksi.

Joukkue-SM päätti perinteisesti Suomen kilpailukauden, joten seuraavan kerran lajissa kilpaillaan kotimaan kamaralla kaudella 2010. Pyrhönen, Kullas ja Remes puolestaan ajavat ensi viikonloppuna Suomen maajoukkueena motocrossin joukkue-MM-kisassa Italiassa.

Teksti ja tulokset:
Totti Raittila
TR-Tuotanto

Uusin numero