Motocross kansallinen juniorikisa 19.7. Rauma

Lauantainahan Kuivassuon radalla opeteltiin lajin alkeita ja hienouksia leirillä, mutta monesta muusta leiristä poiketen leiri”kisasta” saatiin huoletta jättää heittomerkit pois. Kilpailu kun oli aivan oikea kansallinen.

Tapahtumaa voi myös hyvällä syyllä kutsua valtakunnalliseksi, luonnollisesti lähialueiden kerhot olivat hyvin edustettuina, mutta osallistujia oli mukana Rovaniemeä ja Kuhmoa myöten.

Päivän näyttävintä kyytiä laski kotiradallaan MXC/A:n molemmat erät voittanut Waltteri Koskinen, luokan molempien erien kakkonen oli Jere Lipponen, joka pystyi alkukierroksilla hetkittäin haastamaan Koskisenkin.

MXC/B:ssä ensimmäisen erän voitti varsin tiukan kisan ja vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen Eemil Helander. Toisen erän ja tiukan yhteistuloksen voittajaksi nousi kuitenkin Robin Selenius, joka samalla jätti jäähyväiset luokalle nousupistetilin täytyttyä. Ensimmäisessä erässä Selenius nousi neljänneksi, vaikka jäikin aivan häntäpäähän lähdön jälkeen.

Antti Ahtila oli puolestaan täysin suvereeni MXC/C-luokan voittaja. Ensimmäisessä erässä hän repäisi jo ensimmäisellä kierroksella peräti 17 sekunnin kaulan muihin.

Kaikkein pienimmät juniorit, 7-10-vuotiaat 65-kuutioisilla ajavat kisasivat kahdessa eri ryhmässä. Kun kyseessä oli tavallinen kansallinen kisa, ei nappulaliigan osakilpailu, luokalle ei sääntöjen mukaan otettu aikaa eikä tehty tuloksia.

Uusin numero