Moto3-pakka täysin sekaisin Indyn puolihullussa kelissä: Loi voitti, Ajo 30:s

Niklas Ajo kurvaili KTM-pyörällään niin sanotussa puolihullussa kelissä ajetussa kisassa sijalle 30.

Vain yksi kuljettaja, eli uransa ensimmäistä voittoa riehakkaasti tuulettanut Livio Loi valitsi jo lähtöruudukossa slicks-renkaat Honda-pyöränsä alle sadekelin kisaksi julistettuun 23 kierroksen vääntöön.

Lisäksi kolme kuskia teki vastaavan valinnan jättämällä lämmitelykierroksen ajamatta ja lähtemällä kisaan varikon portilta.

Muut ampaisivat koko ajan kuivumaan päin olleelle radalle sadekelin renkailla.

RBA Racing-tiimin Ajo lukeutui niiden kuljettajien joukkoon, jotka kaartoivat välittömästi ensimmäisen kierroksen jälkeen ratavarikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaita.

Show oli melkoinen ja se jatkui loppuun asti myös radalla, jossa oli koko ajan sateen uhka päällä.

Ylivoimaisen voiton suurten erojen kisassa napannut Loi piti hermonsa saaden podiumille rinnalleen vähintäänkin yhtä yllättäen John McPheen ja Philipp Öttlin. Loin lährötuutu oli 26.

Kisan luonteesta kertoo paljon sekin, että sarjaa edelleen tukevasti johtava Danny Kent päätyi paalupaikalta 21:nneksi. Hän ajeli kisan Öttlin takana, mutta kierroksen tätä jäljessä.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimin kuljettajista Brad Binder oli kahdeksas, Karel Hanika 12:s ja kisaa avauskierroksen jälkeen johtanut Miguel Oliveira 15:s.

Tiivistempoinen kausi jatkuu jo viikon kuluttua Brnon radalla Tshekissä.