Moto3-luokassa tehtailtiin kauden karu kaatoennätys

Matkaan lähteneistä 36 kuljettajasta maaliin saapui vain 20 taistelijaa, joista heistäkin moni kävi nutullaan 17 kierroksen romurallin tiimellyksessä.

Parhaiten äärimmäisen haastavat olosuhteet hallitsi kotiyleisönsä villinnyt Danny Kent. Ensi vuonna Moto2-luokkan siirtyvä Kent ajoi kauden kuudennen voittonsa siirtyen sarjassa jo 70 pisteen johtoon.

Kent kukisti toiseksi päätyneen Jakub Kornfeilin 8,492 ja kolmanneksi rullanneen Niccolo Antonellin 13,189 sekunnilla.

Karun kisan luonteesta ja olosuhteista kertoo paljon sekin, että neljäntenä ruutulipulle lipunut Fabio Quartararo joutui taittamaan osan matkasta viisiri avoinna nähdäkseen edes jotain eteensä. Hurjaa touhua, sillä haipakka on melkoista myös vesikelissä.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajista vain Miguel Oliveira saavutti maalin nappaamalla 13. sijalla pari pistettä.

Oliveiran tiimikavereista Brad Binder ja Karel Hanika kaatuivat. Jälkimmäinen teki sen tuplasti, jonka jälkeen keskeytys oli väistämätön pyörä siipeensä saaneena ja nahkapuku riekaleina.

Niklas Ajon RBA Racing-tiimistä syrjäyttänyt Isaac Vinales lukeutui hänkin keskeyttäneiden isoon joukkoon. Vinales johti kisaa, mutta kaatui kohtalokkaasti kolmannella kierroksella.

Kausi jatkuu kahden vikon kuluttua Misanon radalla Italiassa.

Uusin numero