Moto Morinin ”Africa Twin” valmis

Moto Morinin uusi iso matkaenduro näyttää kuvien perusteella niin valmiilta, että sitä voidaan odottaa tuotantoon jo vuonna 2023.

Moto Morinin uudesta isosta seikkailupyörästä on julkaistu ensimmäiset valokuvat, joiden perusteella mallinimi kuuluisi kokonaisuudessaan X-Cape V-Twin 1200. Ulkonäkö ja väritys ovat läheistä sukua Moto Morinin pienemmälle seikkailupyörälle X-Cape 649:lle, joka on noussut tänä vuonna yhdeksi luokan myyntimenestykseksi. 

Kaaviomaiset piirrokset isommasta mallista julkaistiin syyskuussa, ja jo silloin oli suhteellisen varmaa, että moottori tulee olemaan Franco Lambertinin 2000-luvun alussa Moto Morini Corsaro 1200 -mallia varten suunnittelema Bialbero Corsacorta, eli 1187-kuutioinen ja omaleimaisella 87 asteen sylinterikulmalla oleva V2-moottori kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla. Sylinterin halkaisija Corsaron moottorissa oli 107 milliä ja iskunpituus 66 milliä. Corsaro-viritteisenä moottorista otettiin 140 hevosvoimaa 8500 kierroksella ja vääntöä 123 newtonmetriä 6500 kierroksella. Miten lukemat ovat muuttuneet Euro5-normien täyttämisen takia ja siksi että moottorin lisänimeksi ennakoidaan nyt Evo, se on vielä kysymysmerkki. Samalla tavalla kysymysmerkki on sekin, että onko sylinterin porausta tai iskunpituutta kasvatettu uudessa moottoriversiossa. 

Moto Morinilla oli aikanaan tuotannossa iso seikkailupyörä Granpasso, jossa samasta moottorista otettiin ulos maltillisemmat 118 hevosvoimaa. Nyt se lukema ei riittäisi isojen matkaenduroiden luokassa, joten odotettavissa on lähellä Corsaron lukemia olevat arvot. Aivan tämän hetken tehokkaimpien seikkailupyörien lukemia Moto Morini ei uutuudellaan hätyyttele. Ulkonäössä on värityksiä myöten yhtäläisyyksiä Honda Africa Twiniin, johon Morinin uutuutta onkin jo ehditty vertaamaan. 

Uusin numero