Moottorivika käynnisti Kallion kesäloman liian aikaisin

Mika Kallion osalta Saksan GP:n kisapäivä oli harvinaisen epäonninen, kun moottorin bensanpaineet katosivat mystisesti vain muutama minuutti ennen kilpailun starttia.

Marc VDS-tallin suomalaiskuski oli saavuttanut kisaan varsin hyvät lähtöasemat aika-ajossa, mutta teknisten ongelmien vuoksi Kallio ei päässyt ajamaan 8. lähtöruutuunsa eikä päässyt starttaamaan kilpailuun.

– Moottori alkoi pätkimään heti, kun lähdin radalle. En päässyt edes lähtöruudukkoon, koska moottori sammui kierroksen loppuosalla. Muiden ajaessa ruutuihinsa, pääsin vaivoin varikolle. Moottori saatiin vielä käyntiin ja lähdin muiden perään lämmittelykierrokselle, mutta kone sammui uudelleen, kovaonninen Kallio ihmetteli.

– Bensanpaineet hävisivät, eikä talli ole näin tuoreeltaan löytänyt edes mitään vikaa, joka keskeyttämisen aiheutti. Alkukaudella on ollut monenlaistakin epäonnea, mutta tämä oli kyllä kaiken huippu.

– Koskaan ei voi tietää, mitä kisassa olisi tapahtunut. Vauhtini treeneissä ja aika-ajossa oli kärjen tasolla, joten sen vuoksi tämä pettymys tuntuu vielä suuremmalta. Olisihan sitä voinut paremmissakin tunnelmissa kesätauolle jäädä, Kallio tuhahti.

Uusin numero