Moottoriurheilunaiset tiivistävät yhteistyötään – Korhonen iloinen Helsingin kv. tapaamisen antiin

Tapahtumassa, johon osallistui yli 800 henkeä lähes sadasta maasta, komissiot keskustelivat myös yhteistyömahdollisuuksista ja päättivät tiivistää yhteistyötään maailmanlaajuisen moottoriurheilun puolesta.

Yhteistyötä on tähän saakka ollut jo jonkin verran, esim. molemmissa komissioissa on edustus toisesta komissiosta. Nyt komissiot suunnittelivat mm. yhteisiä projekteja.

– Komissioillemme oli erittäin tärkeää kokoontua ja puhua yhteisistä intresseistä. Olen hyvin iloinen, että olemme samoilla linjoilla, FIM:n naiskomission puheenjohtaja Nita Korhonen iloitsee.

– On hyvä idea työskennellä yhdessä, sillä yhdessä olemme vahvempia ja tehokkaampia, FIA:n naiskomission puheenjohtaja, rallilegenda Michèle Mouton lisää.

– FIA työskentelee kovasti tieturvallisuuden eteen, sillä se on puheenjohtaja Jean Todtille hyvin läheinen aihe, kuten myös minullekin. Nyt haluamme ottaa entistä isomman askeleen ja voimme tehdä sen yhdessä FIM:n kanssa, Mouton jatkaa.

– Yhteiskuntavastuu on tärkeä osa FIM:n strategiaa ja luonnollisesti tieturvallisuus on myös meille tärkeä osa-alue. Olemme jo jonkin aikaa puhuneet siitä, että komissiomme tulisi myös investoida lisää tälle osa-alueelle ja nyt yhdessä FIA:n kanssa voimme tehdä enemmän, Korhonen kertoo.

FIM:n naiskomissio perustettiin vuonna 2006 ja FIA:n vastaava komissio 2009. Suomella on edustus molemmissa: Suomen Moottoriliiton hallituksen jäsen Nita Korhonen toimii FIM:n naiskomission puheenjohtajana ja FIA:n naiskomissiossa suomalaista autourheilun tietotaitoa edustaa AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lehmonen.

Naiskomissiot ovat tahoillaan työskennelleet kovasti parantaakseen naisten asemaa moottoriurheilussa. Komission jäsenet ovat myös kohdanneet samoja haasteita.

– Suurin haaste meille on saada lisää naisia mukaan moottoriurheiluun ja haluan todella selvittää, mistä johtuu, ettei heitä tällä hetkellä ole enempää. Yritämme saada enemmän tietoa ympäri maailmaa siitä, kuinka paljon naisia on mukana niin kilpaurheilussa kuin sen ulkopuolellakin ja sitten tiedämme paremmin, mitä meidän tulee tehdä, Mouton kiteytti.  

 

Uusin numero