Moottoriurheilu vahvasti näkyvillä Urheilugaalassa – Ajo, Kärkkäinen, Remes ja Räikkönen ehdokkaina

17. tammikuuta Hartwall Areenalla järjestetään kahdestoista Urheilugaala, jossa juhlitaan vuoden 2018 sykähdyttävimpiä urheiluhetkiä. Moottoriurheilijat ovat päässeet ehdolle useampaan palkintokategoriaan.

Aki Ajo ehdolla Taustavoima-kategoriassa

Taustavoima voi olla valmentaja, huoltaja, toimitsija, seuratyöntekijä, erotuomari, fani tai urheiluvaikuttaja, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä, tai joka on esiintymisellään, päätöksillään, johtamisellaan tai mielipiteillään vaikuttanut urheiluun sitä kehittävästi.

Aki Ajo (s. 11.9.1968), moottoripyöräily

Ratamoottoripyöräilyn EM-sarjassa parhaimmillaan kuudenneksi sijoittunut Aki Ajo voitti yhteensä 10 SM-kultaa, joista osan jääradalla. Hän lopetti kilpailemisen loukkaantumisen myötä 1996 ja perusti heti seuraavana vuonna omaa nimeään kantavan kilpatallin toimien itse tallipäällikkönä. Ajo Motorsport liittyi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan 2001. Aki Ajon luotsaamat tallin kuljettajat ovat sittemmin voittaneet kuusi maailmanmestaruutta tuoreimpana saavutuksena tallimestaruus 2018.

Kimi Räikkönen. Kuva: Ferrari Media

Tuntematon Kimi Räikkönen -kirja ehdolla Urheilukulttuuri-kategoriassa

Urheilukulttuuri-palkinto on tunnustus yksittäisestä teosta tai pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukulttuurin hyväksi. Palkinnon saaja voi olla henkilö tai yhteisö, joka on edistänyt urheilun arvoja tai perinteitä tai vaikuttanut hyvinvoinnin tai tasa-arvon kehittämisessä.

Tuntematon Kimi Räikkönen -kirja

Poikkeuksellisesti toteutettu elämäkertakirja ”Tuntematon Kimi Räikkönen” maailman tunnetuimmasta suomalaisurheilijasta, F1-kilpa-autoilun maailmanmestarista Kimi Räikkösestä on ehtinyt jo puolessa vuodessa rikkoa kotimaiset ennätykset kaikkien aikojen myydyimpänä urheilukirjana. Finlandia-palkitun kirjailija Kari Hotakaisen teoksen käännösoikeudet on myyty jo kymmenelle eri kielelle ja siitä povataan uutta kansainvälistä bestselleriä.

Eero Remes voitti kauden 2018 päätteeksi ensimmäisen E2-luokan maailmanmestaruuden. Kuva: ABC Communication

Remes, Kärkkäinen ja Räikkönen ehdolla vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi

Enduron maailmanmestaruudet tänä vuonna voittaneet Eero Remes ja Sanna Kärkkäinen sekä F-ykkösten MM-pronssia kuitannut Kimi Räikkönen, joka saavutti Austinissa uransa 21. MM-osakilpailuvoiton ovat ehdolla sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi vuonna 2018.

Äänestyksen Top 10 -vaihe alkoi 8.12.2018 ja päättyy Urheilugaalassa 17.1.2019.

Äänestämään pääset täältä

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkösen taktinen kiri 17 sekunnin takamatkalta F1-osakilpailuvoittoon ja samalla eniten osakilpailuvoittoja (21) saavuttaneeksi suomalaiskilpa-ajajaksi – 21.10.2018, Austin, Yhdysvallat

Sanna Kärkkäinen oli yhtä hymyä varmistettuaan World Cup -mestaruuden. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Sanna Kärkkäinen ja Eero Remes

Sanna Kärkkäinen juhli enduro-uransa ensimmäistä MM-titteliä heti Eero Remeksen kolmannen MM-voiton jatkeeksi – 14.10.2018, Rüdersdorf, Saksa

Uusin numero