Moottoripyörien ja veneiden omistusvero poistuu!

Saamiemme tietojen mukaan tapaaminen oli sujunut hyvässä hengessä.  Sampo Terho on ymmärtänyt motoristien tuskan asian suhteen. Sampo Terho on tullut julkisuuteen tänään asian tiimoilta Suomen Uutiset nettisivuilla:
”Keski-Uusimaa julkaisi tänään 10.2. kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden kolumnin, jossa hän väittää moottoripyöräveroa perussuomalaisten kiihkoilemaksi. Vastaavia väitteitä on kuultu aiemminkin”, painottaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Terho jatkaa:
”En kuuntele näitä hallituskumppaneiden perättömiä syytöksiä enää. Perussuomalaiset ei ammattitaitoisena hallituspuolueena kampanjoi yhdessä sovittua hallitusohjelmaa vastaan, mutta sen voin ilmoittaa, että eduskuntaryhmämme ei moottoripyöräveroa halua. Meidän puolestamme sen voi mieluusti jättää toteuttamatta, jos hallituskumppanit tähän suostuvat.”

Project MP:n edustajat ovat esittäneet hallitukselle Norjan-mallia. Siinä moottoripyörien ”autoveroa” eli ostohintaa pudotettaisiin. Mitä ilmeisemmin Terho on esityksen kannalla, sillä hän kommentoi ajatusta Suomen Uutisten nettisivuilla:
”Tuottamatonta veroa moottoripyörille ei kannata toteuttaa. Autoveron kohdalla itse asiassa veron alennus lisäsi verotuottoa. Henkilökohtaisesti olisin valmis pohtimaan, toimisiko sama moottoripyörien suhteen.”

Muutkin hallituspuolueet tuntuvat myös olevan veron kuoppaamisen kannalla. Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen kommentoi Terhon ulostuloa juuri hetki sitten Facebookissa:
”Keskusta ei jää moottoripyöräveroa kaipaamaan, jos hallitus vain löytää korvaavat tulot muualta. Asia on syytä ratkaista pian.”

Kokoomus niittaa veron lopullisesti

Tavoitimme juuri hetki sitten kokoomuksen kansanedustajan Timo Heinosen. Hän on tullut tunnetuksi moottoriurheilun ja moottoripyöräilyn puolestapuhujana.

”Kokoomus on ollut alusta asti omistusveroa vastaan. Kun pääministeripuolue keskusta ja perussuomalaiset ovat kääntyneet samalle kannalle kuin kokoomus, niin asia on käsittääkseni selvä. Moottoripyöriä ja -veneitä koskeva vero perutaan, jos kehysriihessä löydetään vaihtoehtoisia tuloja tai säästökohteita”, kertoo kansanedustaja Timo Heinonen.

Tällainen tulokohde voisi olla esimerkiksi yhden sentin verokorotus polttoaineen litrahintaa kohden. Se tuottaisi enemmän kuin nyt suunniteltu vero. 

Uusin numero