Moottoripyöräilyn megatapahtuma toukokuussa Turun Artukaisissa

Supercrossin SM-osakilpailu järjestetään lauantaina 25. toukokuuta ja supermoton SM-osakilpailu sunnuntaina 26. toukokuuta. Kummatkin osakilpailut käydään kilpailua varten rakennettavilla radoilla Turun jääkiekkohalli HK Areenan edustalla.

Nyt jo perinteeksi muodostuneessa kilpailuviikonvaihteessa on tällä kertaa tiedossa niin Menoa & Meininkiä kuin Rock 'n' Rolliakin isossa mittakaavassa. Ohjelma sekä markkinajärjestelyt on suunniteltu siten, että jokainen saa varmasti mukavan viikonvaihteen moottoriurheilun parissa.

Koko viikonvaihteen ajan ajetaan jännittäviä kilpailulähtöjä sekä hiekalla että asfaltilla ja järjestetään erinäisiä taukoviihdykkeitä. Tiedossa on supercrossin ja supermoton lisäksi autojen drifting-näytöstä, näyttelyautoja, kalustoesittelyjä, myyntikojuja sekä tietenkin naposteltavaa ja virvokkeita.

– Panostamme huippuluokan kilvanajon lisäksi aiempaa enemmän oheisohjelmaan. Alueelle tulee entistä isompi myynti- ja näyttelyalue, jossa on nähtävää sekä lajeihin liittyen että hieman niiden vierestä. Radan rakennamme aiempaa yleisöystävällisemmäksi, ja teemme koko alueesta toimivamman, SM-supercrossin kilpailun johtaja Terhi Kansonen kertoo.

– Kilpailun seuraaminen on helpompaa myös SM-sarjan yhteistyökumppani GoPron ansiosta, koska kilpailupaikalle tulee jättiscreeni, josta on hyvä seurata kilpailutapahtumia. Neljä kuljettajaa kantaa kypäräkameraa, joten screeniltä näkee tapahtumat heidän näkökulmastaan.

– Olemme myös jälleen erittäin tyytyväisiä Turun kaupungin myötämielisyyteen kilpailuamme kohtaan ja yhteistyömme toimii erinomaisesti. Tänä vuonna lisäämme yhteistyötä myös Turun nuorisotoimen kanssa.

– Kuljettajat pääsevät puolestaan ajamaan viime vuodesta poikkeavilla radoilla, joiden rakentamisessa pyrimme huomioimaan saamamme palautteen. Kehitämme rataa sekä ajajaystävällisemmäksi että turvallisemmaksi. Radat tarjoavat aiempaa paremmat mahdollisuudet kunnon kilpailemiseen sekä supercrossissa että supermotossa.

Turun kilpailuviikonloppuna myös kunnioitetaan 40 vuotta sitten traagisesti Italian Monzassa menehtyneen (20.5.1973) Jarno Saarisen muistoa. Turkulainen ja Turun Moottorikerhoa edustanut Saarinen on yhä ainoa suomalainen road racingin maailmanmestari. Titteliä hän juhli vuonna 1972.

Turun Artukaisten Motorsport Weekendin liput ovat myynnissä Tiketti-lippupalvelussa (www.tiketti.fi/SM-Supercross-Turku-HK-areenan-piha-alue-Turku-lippuja/20170). Pääsyliput ennakkoon Tiketistä aikuisille 16 euroa ja alle kymmenenvuotiaille kahdeksan euroa per päivä.

Kilpailualueelle tulee myös VIP-alue, jossa on mahdollista nauttia rauhassa sekä kilpailusta että ruuasta ja juomista. Kilpailujen tauolla VIP-alueella järjestetään kuljettajavierailuja sekä elävää musiikkia. VIP-katsojille on myös varattu oma katsomo radan varresta.

Turun supercross on kauden kolmas SM-osakilpailu, kun kaksi ensimmäistä ajettiin helmikuussa Helsingin moottoripyöränäyttelyn yhteydessä sisätiloissa. Turku käynnistää SM-supercrossin kesä- ja ulkoratakauden, joka jatkuu heinäkuussa Siilinjärvellä ja elokuussa Vantaalla. SM-supercross ajetaan kahden osakilpailun voimin päätökseen lokakuussa sisätiloissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Supermoton osalta Turku isännöi kauden SM-avausta, ja yhteensä osakilpailuja on seitsemän.
 

Uusin numero